i3 6100 sistem oyunlarda tam performans vermiyor

İşletim sistemi
Windows 10

yung ati

Hectopat
Katılım
6 Temmuz 2018
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
2133 mhz 8 gb single
SSD veya HDD modeli
240 gb ssd crucial
Ekran kartı
gtx 1050 gaming x 2 gb
Anakart
Msi h110m gaming
İşlemci
i3 6100
Merhaba iyi forumlar. Benim büyük bir problemim var sistemimle alakalı. Kendi sistemimde aldığım performans ile benchmarklarda gördüğüm performans aynı değil. Önerilen sistem gereksinimlerinden daha iyi sistemim mesela çoğu oyunda GPU kullanımım %10 civarlarında yani kullanmıyor denebilecek kadar az. CPU kullanım daha fazla ama her zaman. Darboğaz olarak düşündüm fakat internetteki benchmarklar ile aynı değil. İnternette çok araştırdım bugune kadar tüm yolları denedim neredeyse format dahil ama çözemedim bir türlü nedenini. Alabileceğimden kat kat az FPS alıyorum. Çok eski bir sisteme sahip olduğumu düşünmüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim. Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Öyle göstermiyor benchmarklarda o yüzden merak ettim yoksa benim de tahminim bu yönde sizce ekran kartıyla alakalı bir problem de olabilir mi?

Oynadığınız oyunları bilmiyorum ama yeni nesil oyunlar için genel olarak sisteminiz yeterli değil zaten. Günümüz için NVIDIA tarafında giriş seviyesi ekran kartı GTX 1650'dir.
 
6100 çift çekirdek bir işlemci, çoklu çekirdek gerektiği noktalarda doğal olarak işlemci yetişemiyor. Ram yükseltmesi de yapsanız sonuç fazla değişmeyecek.

İşlemciyi değiştirmeye kalksan anakartı değiştirmen gerekir masraf çok olur. Fakat RAM'e bir 8 GB daha takarsan o zaman ortalama 30-40 FPS fark olacaktır rekabetçi oyunlarda.

6. nesil ikinci el i5 ya da i7 tercih etmek ekran kartı için yeterli olur, anakart değiştirmeye gerek kalmaz.
 

Geri
Yukarı