i3 6100 Sistemde anakart VGA ışığı yanıyor ama görüntü gelmiyor

wastlead

Decapat
Katılım
10 Ekim 2021
Mesajlar
335
Çözümler
1
2 gün önce bilgisayarı temizlemek için kasanın içerisindeki bileşenleri söktüm süpürge ile kasanın içindeki tozu alıp tekrar kasayı topladım. Kasayı toplayıp bilgisayarı çalıştıdığımda görüntü gelmedi. Anakartta VGA ışıgı yandığını fark ettim bu arada ekran kartı dahil tüm fanlar çalışıyor ekran kartının üstündeki ışıkta da yeşil ışık yanıyor. Ekran kartını çıkarıp anakarta HDMI taktığımda bilgisayar sorunsuz bir şekilde çalıştı fakat ekran kartını takınca olmuyor sorunuma çözüm bulursanız sevinirim cevaplarınızı bekliyorum.
Kasa bileşenleri:
Intel i3 6100 işlemci.
ASUS 750 Ti ekran kartı.
8 GB RAM.
MSI H110M Gaming anakart.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının parlak olan soketini yumuşak bir silgi ile temizleyin. Soketi de kontrol edin. İçinde toz kalmış olabilir.
 
Bir de BIOS resetleyip deneyin. Fişten çekin ve BIOS pilini söküp 10 dakika sonra takıp deneyin.
 
Dediğiniz gibi BIOS pilini söküp 10 dakika bekledim ve taktım yine olmadı anakart üzerinden görüntü alabildiğim için BIOS'u güncelledim hatta format attım bilgisayara fakat sonuç yine aynı görüntü gelmiyor No Signal yazıyor.
 
Anladım hocam. Ekran kartını başka yerde deneme şansınız var mı? Bu şekilde daha net sonuç alırsınız.
 
Tamamdır hocam. İnşallah ekran kartı sağlamdır.
 
İnşallah. Bir de hocam anakart ekran kartı soket yeri veya ekran kartındaki görüntü giriş yerinde sıkıntı olmuş olabilir mi ihtimal var mı?
Evet hocam. Olma ihtimali var. Denemeden sonra belli olur.
 

Geri
Yukarı