i3 7100 + RX 570 Düşük CPU Kullanımı

arda511

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, GTX 1050 Ti ekran kartımı satıp RX 570'e geçtim. İşlemcim i3 7100. Bu ekran kartı için biraz zayıf kalıyor. Fakat daha kullanılabilecek gücü varken %80'ini kullanıyor ve ekran kartıyla yaklaşık %15'lik bir darboğaz oluşturuyor. Ben işlemcinin gücünü sonuna kadar kullanıp darboğaz olsa bile bu darboğazı en aza indirmek istiyorum. GTA 5'te böyle bir sorun varken Rise of the Tomb Raider oyununda işlemci sonuna kadar kullanılıyor ve darboğaz bir nebze olsa da azalıyor. GTA 5'te de işlemcimi nasıl %100 olarak kullandırabilirim? Aşağıda MSI Afterburner aracılığıyla almış olduğum ekran görüntüleri var, bunlar sorunu açık açık gösteriyor.

GTA5.PNG

ROTTR.jpg

Darboğaz dediğin işlemcinin ekran kartını besleyememesidir. Ben burda darboğaz göremiyorum. Neden işlemcinin %100 çalışmasını istiyorsun?

Hayır benim demek istediğim GTA 5'te işlemci %80 civarlarında kullanılırken ekran kartı da %80 kullanılıyor. Tomb Raider da ise işlemci tamamen kullanılıyor ve ekran kartı da tamamen kullanılıyor. GTA 5'te de işlemci tam yükte çalışsa belki ekran kartını besleyebilecek.

Hayır benim demek istediğim GTA 5'te işlemci %80 civarlarında kullanılırken ekran kartı da %80 kullanılıyor. Tomb Raider da ise işlemci tamamen kullanılıyor ve ekran kartı da tamamen kullanılıyor. GTA 5'te de işlemci tam yükte çalışsa belki ekran kartını besleyebilecek.
Kardeşim sen olayı anlamamışsın. Darboğaz olması için işlemcinin %100 ekran kartının %30 50 gibi çalışmasıdır. Islemci ne kadar az çalışırsa o kadar iyi verim alırsın. %100 de çalışması besleyeceği anlamına değil, darboğaz anlamına geliyor. Bu durumda yapacagin şey gta 5 de ayarları yükseltip ekran kartına yük bindirmek ve darboğazı olabildiğince kaldırmaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı