i3-8100 & RX570 sistemde format sonrası FPS düşüşü

Sistemi yaklaşık 1 ay önce aldım. Valorant'ta 250 FPS arası alırken formattan sonra sistemimin Valorant gibi oyunda 150-120 FPS arasında seyrettiğini gördüm. Artı olarak açılma hızı da oldukça yavaşladı. Sistemim SSD'de kurulu, 2 tane SSD takılı. Sistemim: Intel i3 8100, RX 570 8 GB, 16 GB DDR4 RAM.

Şöyle şeyleri tek bi oyuna bakarak nasıl söyleyebiliyorsunuz başka oyunlarda test ettin mi çeşitli testler yaptın mı furmark testi vesaire sıkıntı olsa orda çıkar .

Hangi sürücüleri kurdunuz? Arka planda çalışan başka program var mı? Başlangıçta açılan otomatik programları kapadınız mı?
evet kapadım yani technopat kanalından izlediğim kadarıyla ekran kartı gibi sürücüleri kurdum amd driverini kurdum işlemci için güncellemeleri filan yaptım evet

Şöyle şeyleri tek bi oyuna bakarak nasıl söyleyebiliyorsunuz başka oyunlarda test ettin mi çeşitli testler yaptın mı furmark testi vesaire sıkıntı olsa orda çıkar .
lol de test ettim lol de 30 40 fpslik bir düşüş söz konusu

Furmark testim bu şekilde : Bir de söylemek istediğim bir şey var eski bilgisayarımda yanlış format atmıştım ve biosumda 2 tane win 10 gözüküyordu istediğim zaman eski win 10 unuma dönüyordum acaba şuan da böyle olduğu için bir performans düşüşü olmuşmudur

Benchmark böyle gösterdi aldığımda böyle değildi sistem son 2 3 günde böyle

Dosya Ekleri

• q.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 24
  • 1.png
    195,5 KB · Görüntüleme: 26
  • Adsız.png
    169,9 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:

Merhaba dostum aynı sorun bende de mevcut sorunu çözdün mü?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…