i3 8100 Sistem yük binen oyunlarda mavi ekran hatası

Tolkienist

Centipat
Herkese iyi günler bilgisayarım warhammer vermintide 2, Apex Legends ya da conquerers' Blade gibi yük binen oyunlarda mavi ekran veriyor. Sorunun sıcaklıktan oluştuğunu zannetmiştim ilk başta fakat MSI Afterburner ile baktığımda sıcaklık değerlerinin normalin üstüne çıkmadığını gördüm. Ekran kartı sürücüsünü de silip tekrar kurdum fakat sorun devam etti.

Kullandığım sistem;

GTX 1060 3GB.

i3 8100.

16 GB 3000 MHz RAM.

1TB 7200 RPM HDD.

XPG Spectrix S40G 256 GB M.2 SSD.

Dump dosyalarını paylaşır mısınız?

Herkese açık paylaşmalısınız. Dosyaya sağ tıklayıp "Paylaş" seçeneğini seçin. Karşınıza gelen ekrandaki sarı ile belirttiğim kısmın resimdekiyle aynı olduğuna dikkat edin. Sonra linki kopyalayıp buraya atın.

Ek Açıklama 2020-07-30 191626.png

Sorun belleklerde görünüyor. RAM'lere test yapıp sonucunu paylaşır mısınız?

Evet sorun belleklerde. Birden fazla modül kullanıyorsanız bütün modüller için tek tek test yapın yine. Belki tek modülde sorun vardır.

Eğer sorun tek modüldeyse sorunsuz olanı kullanın. Sonra aynısından bir tane daha alıp ekleme yaparsınız. İkisi de sorunluysa direkt değiştirmelisiniz.

Evet sorun belleklerde. Birden fazla modül kullanıyorsanız bütün modüller için tek tek test yapın yine. Belki tek modülde sorun vardır.

Eğer sorun tek modüldeyse sorunsuz olanı kullanın. Sonra aynısından bir tane daha alıp ekleme yaparsınız. İkisi de sorunluysa direkt değiştirmelisiniz.

Sadece 1 modülü Full testte 0 hata aldı diğer modulü de sadece ilk part a kadar test ettim o da 0 hata aldı, yanlış bir şey mi yaptım anlayamadım. Daha önce sadece ilk partta 50 hata almıştı RAM'ler.

Bazen anakartta sorun olunca da yalancı hata çıkabiliyor RAM'lerde.

Anakart Gigabyte Z370 HD3, anakartta sorun olduğunu nasıl anlayabilirim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı