i3 8100 ve GTX 1060 6GB sistem yükseltme

Meriç45

Decapat
Yaklaşık 9 ay önce bir sistem topladım Vatan'dan i3 8100 işlemcili GTX 1060 ekran kartlı 8 GB RAM fakat bu yaz sistemimde birtakım iyileştirmeler yapacağım. Sebebi ise PUBG, CSGO gibi oyunlarda bazen FPS droplar yiyorum. Mesela iki oyundada FPS bi anda 55'e düşüyor. Bu sebeple FPS drop yememek ve sistemi daha rahatlatmak için işlemci mi yükseltmeliyim yoksa RAM mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10'mu Kullanıyorsunuz eğer öyleyse büyük ihtimalle yazılım kaynaklı bir sorun
Xbox Game DVR Özelliğini Kapatmanız Gerekir.

Kardeşim değerlere vs. bakmadan konuşmak doğru değil ama. i3 8100 ile GTX 1060 büyük ihtimalle işlemci darboğaz olduğu için fps düşüşü yaşıyorsun. 8gb ram o oyunlar için yeterli olduğunu düşünüyorum. İşlemci yükseltmeni tavsiye ederim.

En yakın zamanda bakacağım ayrıca csgoda çok fps düşüşü yaşıyorum geçen günlerde infernoda fps 75 e kadar düştü ve buda beni gerçekten üzdü cevap verdiğin için teşekkür ederim
Konuyu 3 ay sonra açsanız daha doğru olur.
Hem işlemci hem de RAM yükseltmesi yapabilirsiniz. i5 8400/9400F ile 8 GB RAM daha alabilirsiniz.
Bu iş bana baya pahalıya patlıycak galiba hem kasama da rgb fan taktırıcam msi afterburnerla csgo değerlerinde de bakacağım ve ona göre karar vereceğim cevap verdiğin için teşekkür ederim
Bazı işlemci isteyen oyunlarda darboğaz yapabilir sistem, bunun haricinde RAM alırsanız büyük ihtimalle düzelecektir.
Bende öyle düşünüyorum nede olsa işkemciye çok yük binen oyunlar oynamıyorum battlefield gibi o yüzden değerlere bakıp bir 8 gb ram takviyesi daha yapacağım cevap verdiğin için teşekkür ederim
Kardeşim değerlere vs. bakmadan konuşmak doğru değil ama. i3 8100 ile GTX 1060 büyük ihtimalle işlemci darboğaz olduğu için fps düşüşü yaşıyorsun. 8gb ram o oyunlar için yeterli olduğunu düşünüyorum. İşlemci yükseltmeni tavsiye ederim.
Olabilir ama dediğim gibi işlemcinin oyunlardaki öneminin gitgide artması işlemci almak için bile bir sebep ama galiba değerlerde çok kopmalar yoksa ram ve rgb fan alacağım cevap verdiğin için teşekkür ederim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı