i3-9100F - RX 570 sistemde genel performans düşüklüğü

Son düzenleme:
Cpu kullanımın çok yüksek darboğaz var. 85-96 demişsin takılmaların sebebi bu. Oyunun gpu kullanımın kaçta ?

Çift kanal RAM yapmayı düşünüyorum, bu etki eder fakat azaltmak için ne yapabilirim?
Gpu ya yük binmediği için işlemcine yük biniyor. Oyunun grafiklerini üst seviyeye alarak tekrar kontrol et

işlemci kullanımıma bak
İşlemcinin yükünü azaltmak için Grafik ayarlarını yükselterek yükü ekran kartına aktarman gerekiyor.
Ama en yüksek ayarlarda bile beslemiyorsa işlemci değiştirmen gerekiyor.

Son düzenleme:

Denedim hocam tüm ayarları denedim Full ayarlar denetim fakat en fazla %80e düştü en yüksek olarak yine %98 buldu. Düşüremiyorum... En iyisi yeni bir işlemci almaya bakayım ama bu fiyatlar böyle giderse imkansız...

Gpu kullanımın kaça çıktı ?

%60 civarı nadiren %70 gördü.

%60 civarı nadiren %70 gördü.
%100 e kadar görebilmeli. Açmadığın grafik ayarları mı var. Oyunun çözünürlüğünüde yüksek tut. Düşükse işlemciye biner. Hangi oyunda deniyorsun? Oynadığın oyunun tam ekran modunda olduğunu kontrol et.

Hocam çözünürlüğü fullememişim. Tüm ayarlar en yüksek, VSYNC kapalı işlemci kullanımı düşmedi fakat ekran kartı kullanımı arttı. %99 gördü bayağı ama %3, %11 gibi değerlere aniden düştü arada. Ekranda ki takılmalar gitmedi.
Birde VSYNC ile deneyeyim dedim. Ekran kartı kullanım oranı düşmedi ama CPU düştü. 75FPS sabit 1fps bile oynamadan çalıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…