İ3 mü 6300 mü Render Performansı Daha Yüksektir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Grapis

Kilopat
Katılım
6 Eylül 2013
Mesajlar
1.432
Makaleler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
i3 4150 mi FX 6300 mü render programlarında daha performanslıdır ? Adobe programlarını kullanarak hangisi daha kısa sürede render yapar ?
 
Eşit seviyede işlemciler. Fakat FX6300'ü oc yaparak 4 GHz'ye kadar çıkartırsın ve böylece FX6300 daha performanslı olabilir.
 
O.C yapmayacağım. Sadece render 'ı hangisi daha kısa sürede yapar ? i3 2 çekirdekli olduğu için daha düşük performanslı olabilir mi ?
 
Önemli olanın GHz değil işlemci teknolojisi olduğunuı Recep abimiz söylemişti.
 
sysmark-1.png
Burada sonuçlar var. Denk işlemciler.
3dmark-2.png
photoshop.png
sysmark-2.png
sysmark-3.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler. Aradığım şeyde tam buydu, fakat bir kuşkum var. i3 2 çekirdekli , 6300 6 çekirdekli. Camtasia, Sony Vegas ve Photosop gibi programlarda hangisi daha çık performans verir ?
Şimdi Kabak çekirdeği var birde kayısının çekirdeği var. Aradaki çekirdek sayısı farkı bunun gibi. 6300 sadece oc meraklısına hitap ediyor. İ3 iki çekirdek ama intel'in teknolojisi sayesinde 4 çekirdek gibi çalışıyor.

Photoshop Sonucu da var.
 
Amd çok'lu çekirdek uygulamlarında çok daha başarılı olduğunu duymuşdum. Hatta pclaps isimli sitede bazı uygulamalarda İNTEL ht teknolojisi etki etmediğini anlatmışlardı. Bu yüzden oyum AMD'ye.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle işlerde Intel daha başarılı. Matematiksel çözümler olsun, render işlemleri olsun Intel önde. Oyun deseydin cevabım AMD olurdu ama konu iş programları ise Intel derim.
Single Core performansı olarakta Intel önde. i3 alacaksan 4. nesilin en üst i3'lerine bakmalısın. En azından 1 sene daha fazla kullanırsın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı