i5 10. nesil CPU Sıcaklığı

T.Tinuviel

Hectopat
İyi günler. GTX 1650 4 GB ve i5 10. Nesil bir laptop kullanıyorum. Henüz yeni aldım. Far Cry 3 ve Sniper Ghost Worrior 2 oynadım ikisinde de CPU Sıcaklığım ortalama olarak 83 civarı oluyor. Sizce normal bir değer midir? Teşekkür ederim

İyi günler. GTX 1650 4 GB ve i5 10. Nesil bir laptop kullanıyorum. Henüz yeni aldım. Far Cry 3 ve Sniper Ghost Worrior 2 oynadım ikisinde de CPU Sıcaklığım ortalama olarak 83 civarı oluyor. Sizce normal bir değer midir? Teşekkür ederim
Ben pubg oynarken 90 a çıkıyor sıcaklık oynadığınız oyunlar ekran kartı ağırlıklı rekabetçi oyunlar cs go valorant gibi oyunlar işlemci ağırlıklı oluyor far cry gibi oyunlarda ekran kartı ağırlıklı pubg ise hem kocaman haritasıyla ekran kartını hem de rekabetçi sistemiyle işlemciyi çoşturuyor.

Normal hocam. Benim eski laptopta yükte sadece 4.5 Watt çeken işlemcim bile 85 dereceleri rahatlıkla görüyor. Sizinki muhtemelen 15-25 Watt çekiyordur. Soğutması da zaten buna göre tasarlanıyor. Değerler iyi.

35W-45W i5-10300H bence de normal.

Son düzenleyen: Moderatör:

95-96 derecelerde çalışan i7 7700HQ/8750H gibi modelleri gördükten sonra gayet güzel değerler olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca cihazınız ASUS'un ROG model tarzı bir cihazsa, işlemciye; işlemci kapağıyla çip arasına sıvı metal desteği sunuyor ASUS, bu noktada verilen bu desteğin sıcaklıkları olumlu yönde etkilemiş olması da olası bir sebep.

Laptop işlemcisi için iyi değerler. Düşürmek istiyorsan iyi bir termal macun ile değişim yapabilir veya (taban frekansı çok düşük değilse) TurboBoost gibi özellikleri kapatabilirsin.
Laptopun altında soğutucu var mı? Soğutucu yoksa bu sıcak havada normal. Ama yine de bir soğutucu alın kaliteli ve öyle kullanın hem zarar da görmemiş olur hani 83 aşırı bir sıcaklık olmasa bile.
Hocam genelde soğutucu çok işe yaramaz. Cihazı zeminden iki parmak yüksekte kullanmak veya heatsink fanının içini güzelce temizlemek ekstra fandan daha fazla soğutma etkisi sağlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı