i5-10300H 100 derece oluyor

AyBumin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar i5-10300H işlemcim var. Laptop MSI GL65 Leopard, işlemcim çoğu oyunda 90 derece aşağısını görmediği gibi 100'e kafa attığını ilk kez bugün gördüm. Cooler booster açıyorum Max 2-3 oda en iyi ihtimalle etki ediyor. Undervolt denedim işe yaramıyor. Turbo Boost kapatıyorum bu sefer de bazı oyunlarda performans ciddi düşüyor. Soracak olursanız Turbo Boost açıkken oyunun performansın etkileniyor mu hayır akıcı oynuyorum ama bu sıcaklık normal değildir diye düşünüyorum. Servise yolladım macun ve ped yenileyip yolladılar ama hala aynı. MSI destek ile iletişime geçtim 9X'li dereceler güvenli diyor. Ne yapmam lazım? Aldığımdan beri böyle. Aynı modeli kullanan kişilerde bu sıcaklık değerleri yok. Cihaz 6 aylık 3-4 hafta önce macun yenilendi serviste.

Bu gidişatla dizüstü elimde kalır diye tereddütteyim. Bir öneri verebilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar i5-10300H işlemcim var. Laptop MSI GL65 Leopard, işlemcim çoğu oyunda 90 derece aşağısını görmediği gibi 100'e kafa attığını ilk kez bugün gördüm. Cooler booster açıyorum Max 2-3 oda en iyi ihtimalle etki ediyor. Undervolt denedim işe yaramıyor. Turbo Boost kapatıyorum bu sefer de bazı oyunlarda performans ciddi düşüyor. Soracak olursanız Turbo Boost açıkken oyunun performansın etkileniyor mu hayır akıcı oynuyorum ama bu sıcaklık normal değildir diye düşünüyorum. Servise yolladım macun ve ped yenileyip yolladılar ama hala aynı. MSI destek ile iletişime geçtim 9X'li dereceler güvenli diyor. Ne yapmam lazım? Aldığımdan beri böyle. Aynı modeli kullanan kişilerde bu sıcaklık değerleri yok. Cihaz 6 aylık 3-4 hafta önce macun yenilendi serviste.

Bu gidişatla dizüstü elimde kalır diye tereddütteyim. Bir öneri verebilecek var mı?
Aynı işlemciye sahibim ama o değer çok ekstrem geldi. hangi modda kullanıyorsunuz?

Fanları kapatmayacak şekilde altına kitap koymayı denediniz mi?

Şöyle belirteyim daha önce benim de başıma gelmişti sıcaklık vs problemi. Genelde olmasa da o laptop fanının demiri yani ısıyı ileten bakır işlevini yerine getirmediğinden de olabilir. Aldığın yer neresi bilmiyorum ama kendilerine ısı testi vs yapmalarını işi ciddiye almaları gerektiğini söylemen gerek aksi halde Tüketici Hakem Heyetine başvur veya sikayetvar.com'a yazmanı tavsiye ederim.

Aynı işlemciye sahibim ama o değer çok ekstrem geldi. Hangi modda kullanıyorsunuz?

Fanları kapatmayacak şekilde altına kitap koymayı denediniz mi?

Altında soğutucu var :D yüksek performans modunda oynuyorum.

Şöyle belirteyim daha önce benim de başıma gelmişti sıcaklık vs problemi. Genelde olmasa da o laptop fanının demiri yani ısıyı ileten bakır işlevini yerine getirmediğinden de olabilir. Aldığın yer neresi bilmiyorum ama kendilerine ısı testi vs yapmalarını işi ciddiye almaları gerektiğini söylemen gerek aksi halde tüketici hakem heyetine başvur veya sikayetvar.com'a yazmanı tavsiye ederim.

Bilemiyorum tekrar arayacağım servisi durumu belirteceğim ama tüketici hakem heyeti'ne neden başvuracağım ki.

Altında soğutucu var :D yüksek performans modunda oynuyorum.

Bilemiyorum tekrar arayacağım servisi durumu belirteceğim ama tüketici hakem heyeti'ne neden başvuracağım ki.

Sana çözüm sunmadıklarından dolayı olabilir mi? Sorunun çözülmüyor, garanti kapsamındaki ürünün arızasının giderilmesi gerekiyor.

Sana çözüm sunmadıklarından dolayı olabilir mi? Sorunun çözülmüyor, garanti kapsamındaki ürünün arızasının giderilmesi gerekiyor.
Sorun olmaz diyecekler ama dediğini deniyeceğim bir arayayım servisi tekrar. Bıktım servise yollamaktan ya bu kaçıncı oluyor.

En basit çözüm undervolt yapmak.
Ama ben de bilgisayarında bir sorun olduğunu düşünüyorum.
i7-10750H+RTX 2070'li GL65 Leopard kullanıyorum. Benim işlemcim 5.0 GHz 6 çekirdek olmasına rağmen bu kadar ısınmıyordu. Ben yine de undervolt yaptım tabi, 3.7 GHz'de kullanıyorum. 80'in altında kalıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı