Arkadaşlarımla oynamak amacıyla bilgisayarıma VALORANT kurdum ancak ne yaptıysam oyunu sağlıklı bir şekilde başlatamadım. Riot'un yaptığı Malware da düzgün çalışmıyor, ne kadar kalitesiz bir firma ve ürün
Sırasıyla aldığım hataları ve verebildiğim detayları sizinle paylaşayım.
Aldığım hatalar:
Ekran kartı sürücüsü çöktü hatası
Sistem düşük bellekle çalışıyor hatası
"Doku yerleştirmesi yapılırken ekran kartı belleğinde yer kalmadı!" hatası
Bazen hatasız oyun çökmeleri
"Kritik bir hata ile karşılaşıldı!" başlıklı herhangi bir hata kodu içermeye hata mesajı
Denediğim çözümler:
Antivirüs açık/kapalı iken çalıştırmayı denemek
Güvenlik duvarı açık/kapalı iken çalıştırmayı denemek
UUP dump lets you download Unified Update Platform files, like Windows Insider updates, directly from Windows Update.
uupdump.net
Genelde buralardan Windows'u indirip kuruyordum. Microsoft'un kendisinden indirip kurunca sorunsuz açıldı. Bu da bana ders oldu Kendi sitesinden indirip kurarım artık.
Bu tarz sorun yaşayan arkadaşlar olursa bu dediğim şekilde kurulum yapıp tekrar deneyebilir. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler.
Arkadaşlarımla oynamak amacıyla bilgisayarıma Valorant kurdum ancak ne yaptıysam oyunu sağlıklı bir şekilde başlatamadım. Riot'un yaptığı Malware da düzgün çalışmıyor, ne kadar kalitesiz bir firma ve ürün
Sırasıyla aldığım hataları ve verebildiğim detayları sizinle paylaşayım.
Aldığım hatalar:
Ekran kartı sürücüsü çöktü hatası
Sistem düşük bellekle çalışıyor hatası
"Doku yerleştirmesi yapılırken ekran kartı belleğinde yer kalmadı!" hatası
Bazen hatasız oyun çökmeleri
"Kritik bir hata ile karşılaşıldı!" başlıklı herhangi bir hata kodu içermeye hata mesajı
Denediğim çözümler:
Antivirüs açık/kapalı iken çalıştırmayı denemek
Güvenlik duvarı açık/kapalı iken çalıştırmayı denemek
Açık olması gerekiyor hocam. Sürücü çökme sorunları bir garip nedense, overclock falan yapıyorsan stok ayarlarda dene. DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar kur. Ben NTLite ile özelleştirilmiş Windows kullanıyorum, Defender direkt yok ama oyunu açabiliyorum rahat şekilde.
UUP dump lets you download Unified Update Platform files, like Windows Insider updates, directly from Windows Update.
uupdump.net
Genelde buralardan Windows'u indirip kuruyordum. Microsoft'un kendisinden indirip kurunca sorunsuz açıldı. Bu da bana ders oldu Kendi sitesinden indirip kurarım artık.
Bu tarz sorun yaşayan arkadaşlar olursa bu dediğim şekilde kurulum yapıp tekrar deneyebilir. Yardım etmeye çalışan herkese teşekkürler.