i5 10300H undervolt sonrası performans düştü

Ahmet Çavdar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Aspire A715-75G - İ5 10300H 2.5 GHz Turbo 4.5 GHZ - Intel UHD Graphics & GTX 1650 - 16 GB 2933 MHz

Asus TUF Gaming FX-505DT BQ180T - R5 3550H 2.1 GHz Turbo 3.7 GHz - Vega 8 & GTX 1650 - 16 GB 2400 MHz
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba, @erengore hocamın yardımcı olduğu konulara bakarak undervolt yaptım. İşlemcim normalde 46W güç çekip 4.2 GHz hızına çıkıyordu benchmark yapınca, ayarlarım sonrası 25W çekerek 3.4 GHz hızına çıkıyor. Sanırım undervolt işlemini başarmışım, güç neredeyse yarıya düşerken performans yaklaşık %20 düştüğüne göre doğru giden bir şeyler var ama neden GHz düştü onu anlayamadım.

Bir de önceki denememde IccMax değerini en sona çektiğimde sistemim sürekli donmaya başladı, otomatik açıldığı için ThrottleStop açılıştan 10 saniye sonra cihaz donuyordu. Ben de güvenli moddan ThrottleStop'un ismine 2 ekledim ki otomatik başlamasın. Sonra da bu ayarları yaptım. Hatanın IccMax ile alakası var mı bilmiyorum ancak kendimce bir tedbir olarak en sona çekmiyorum.

@erengore hocam ve sizler bir bakarsanız sevinirim.

Ekran Görüntüsü (8).png
Ekran Görüntüsü (10).png
Ekran Görüntüsü (11).png

Son düzenleyen: Moderatör:
-110 çare oldu hocam, -114 de donma yaşattı. Gene olursa -100 deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı