i5-10400 sistem toplama önerisi

Acelen yoksa bekle, 11. nesil işlemciler ve yeni anakartlar çıkacak. O zaman fiyatlar değişebilir vs.

H410 anakart ve 10400F ile 2666 MHz sınırı var. 3200 MHz yapamaz.

Hocam bunu RTX 3060 Ti içinde diyorlardı, ama fiyatlar aynı. Dolarda zaten aldı başını gidiyor; bence beklemesine en azından onun için gerek yok.
 
aslında stoklar düzelir düzelmez bilgim yok ne yazık ki öngörüde de bulunamıyorum. Bu sebepten önümüzde ki 2-3 ay'a yayarak parçaları toplamayı düşünüyorum. Yani bi ihtimal bütçeyi zorlayıp ekran kartında 1500 tl civarına çıkabilirim ama bilmiyorum.


hocam 2.elde kimse önermiyor bu bitcoin madenciliği muhabbetine yorulmuş çöp olan ekran kartları piyasada deniyor.
Garantili 2.el ürünler de var. Tüm ekran kartı piyasasını mininge göre düşüneceksek 2.el biter dünyada. Yakınlarınızda görüşerek alacağınız kişileri seçin. 1030 ile CS:GO harici zor.
 
Hocam bunu RTX 3060 Ti içinde diyorlardı, ama fiyatlar aynı. Dolarda zaten aldı başını gidiyor; bence beklemesine en azından onun için gerek yok.

İleride anakart değiştirebilir.

Bende bi yandan beklemek istemiyorum çok fazla çünkü malum ülkemizde yükselen fiyatların düştüğü çok nadir görüldü, hal böyle olunca özellikle ekran kartı fiyatlarının daha da yükselmesinden korkuyorum.

Şu an istediğim en azından hafta sonları açayım güzelce oyunumu oynayayım kafa dağıtayım bundan 2 yıl sonra sistem mi değişti yetmiyor gerekiyorsa işlemciyi değiştiririm ya da gerekiyorsa ekran kartını değiştiririm mantığıyla düşünüyorum ama şu aşamada beni minimum 1,5-2 yıl götürsün istiyorum.
 
2.elde 1700 liralara bunlar var.



Hocam burada size bir şey söylemiyorum, sadece arkadaşa bilgilendirme; bunları tercih edersen GTX 1650 seçmelisin bence. RX 580 hakkında "daha fazla FPS almalıyız" diye şikayetler bulunmakta.
 
Bende bir yandan beklemek istemiyorum çok fazla çünkü malum ülkemizde yükselen fiyatların düştüğü çok nadir görüldü, hal böyle olunca özellikle ekran kartı fiyatlarının daha da yükselmesinden korkuyorum.

Şu an istediğim en azından hafta sonları açayım güzelce oyunumu oynayayım kafa dağıtayım bundan 2 yıl sonra sistem mi değişti yetmiyor gerekiyorsa işlemciyi değiştiririm ya da gerekiyorsa ekran kartını değiştiririm mantığıyla düşünüyorum ama şu aşamada beni minimum 1, 5-2 yıl götürsün istiyorum.

Beklemek istemiyorsanız 2.el ekran kartı alın cidden sıfırdan 2kat fazla performans alırsınız sıfır GTX 1050 Ti 1900TL ,2.el GTX 1650 Super 1900TL.
 

Geri
Yukarı