i5 10400F RTX 3060 12 GB darboğaz yapar mı?

Ahmet1299

Decapat
Daha fazla  
ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3060 V2 OC ekran kartı, i5 10400F, RAM'ler Dual, darboğaz yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak yapmaz, işlemci optimizasyonu çökük AC Origins - Odyssey - The last of us gibi oyunlarda bir miktar yapar.

Yapmaz yapsa bile %8 olur bence.

Birçok kişi yapmaz diye cevap vermiş ama ben bu tarz sorularınız için bir çözüm yolu sunmak istiyorum. Google'a "bottleneck calculator" yazdığınızda çıkan sitelerden parçaları seçerek darboğaz yapıp yapmayacağını öğrenebilirsiniz. Mesela i5 10400F ve 3060 seçildiğinde FHD çözünürlükte %1 darboğaz diyor, bu oldukça iyi bir değer. Bu değer %5'i geçmediği sürece darboğaz sıkıntı yaratmamaktadır.

Söylediğiniz siteden baktım i5 10400F, ASUS Radeon RX 6600 ekran kartı darboğaz oluyor. Daha önce çoğu yerde sıkıntı olmaz deniyordu neye güvenmeliyim arada kaldım

Söylediğiniz siteden baktım i5 10400F, ASUS Radeon RX 6600 ekran kartı darboğaz oluyor. Daha önce çoğu yerde sıkıntı olmaz deniyordu neye güvenmeliyim arada kaldım.

Çoğunlukla darboğaz olmaz, sadece tek çekirdek gücü isteyen oyunlarda 10400F zayıf kalır yüksek FPS alamazsın, bunlar da sınırlı sayıda. Hikayeli oyunlarda çok rahat besler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…