i5-10400F sistemin fişini söküp takınca yavaş açılıyor

ozanfethiye

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bir sorum olacak sizlere; masaüstü bilgisayarım var ben sistemi normal bir şekilde kapatıp fişi çekip tekrar takınca sistem masaüstüne biraz geç geliyor ama fişten çekmessem bir sıkıntı yok bu sorun neyle alakalıdır sizce?
B460M-A Pro MSI, i5-10400F CPU, 16 GB RAM, 480 GB SSD, 600watt 80 Plus PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal. Elektrik gidince anakart tum parcalari kontrol eder. Elektrik varken ErP ready kapaliysa hizli acilir.

Denetim Masası > güç seçenekleri > sistem ayarları > şu anda kullanılmayan ayarları değiştir seçeneğinden hızlı başlatı kapatın.

Denetim Masası > güç seçenekleri > sistem ayarları > şu anda kullanılmayan ayarları değiştir seçeneğinden hızlı başlatı kapatın.

Hocam onu yapınca masaüstüne geç geliyor.

Normal. Elektrik gidince anakart tum parcalari kontrol eder. Elektrik varken ErP Ready kapaliysa hizli acilir.

Şimdi hocam ben Windows'u normal bir şekilde kapatıyorum herhangi bir şekilde şimşektir yüksek voltaj gibi tehlikelere karşı fişide çekiyorum bilgisayarı kapatıp fişi çekmessem ne zaman açarsam açayım yavaşlama yok roket gibi açılıyor ama gel gelelim bilgisayarı güvenli bir şekilde kapatıp fişi çekip tekrar bilgisayara start verirsem biraz bir geçikme oluyor ben bunu anlayamadım.

Normal bir sey hocam. Fisi cekmeden sadece PSU’nun dugmesini de kapatirsaniz aynisi olur. Anakarta elektrik gelmiyorken sistemde degisiklik oldu mu diye bakiliyor. Mesela RAM filan eklemis misin diye kontrol ediyor tum parcalari.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…