i5-10600 sistem nedensiz yere donuyor

JJJiN

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
G-Skill F4-3000C16-16GVRB
SSD veya HDD modeli
932 GB SSD KINGSTON SNV2S1000G, 932 GB HDD WDC WD1
Ekran kartı
NVIDIA GeForce RTX 2060 (6 GB)
Anakart
TUF GAMİNG B460-PLUS
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-10600 CPU @ 3.30GHz 3.30 G
Bilgisayarımda donma ve kasma problemi var. Herhangi bir oyun oynarken makine sürekli kasıp tekrar düzeliyor, kasıp tekrar düzeliyor. Ne yaptıysam hiçbir şekilde düzeltemedim. İnternetteki tüm çözümlere baktım. Sorunum tam olarak neden kaynaklandığını bulamadım. Format atmama rağmen sorun düzelmiyor. Ekran kartı ve işlemci macunlarını da sorunu düzeltmek adına yeniledim fakat işe yaramadı. Tüm ısılar ve fan değerleri normal. Donması ve kasması için herhangi bir sebep bulamadım. Donma ve kasma olduğunda PC'deki tüm değerler normal görünmekte.

PC.
İşlemci Intel(R) Core(tm) i5-10600 CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz.
Takılı RAM 16,0 GB.
Depolama 932 GB SSD Kingston snv2S1000G, 932 GB HDD wdc WD10EZEX-08wn4a0
Grafik kartı NVIDIA GeForce RTX 2060 (6 GB)
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Windows 10 Pro (orijinal)

BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends ınc. 0810, 27.05.2020

AOC C24G1 24" 1 ms Full HD Curved 144 Hz oyuncu monitörü​

PC çalışma modunda oyun modu açık.
Enerji seçeklerinde nihai performans da.
SSD helt raporunda herhangi bir sorun görünmemekte.

Bilgisayarımda donma ve kasma problemi var. Herhangi bir oyun oynarken makine sürekli kasıp tekrar düzeliyor, kasıp tekrar düzeliyor. Ne yaptıysam hiçbir şekilde düzeltemedim. İnternetteki tüm çözümlere baktım. Sorunum tam olarak neden kaynaklandığını bulamadım. Format atmama rağmen sorun düzelmiyor. Ekran kartı ve işlemci macunlarını da sorunu düzeltmek adına yeniledim fakat işe yaramadı. Tüm ısılar ve fan değerleri normal. Donması ve kasması için herhangi bir sebep bulamadım. Donma ve kasma olduğunda PC'deki tüm değerler normal görünmekte.

PC.
İşlemci Intel(R) Core(tm) i5-10600 CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz.
Takılı RAM 16,0 GB.
Depolama 932 GB SSD Kingston snv2S1000G, 932 GB HDD wdc WD10EZEX-08wn4a0
Grafik kartı NVIDIA GeForce RTX 2060 (6 GB)
Sistem türü 64 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci.
Windows 10 Pro (orijinal)

BIOS Sürümü/Tarihi American Megatrends ınc. 0810, 27.05.2020

AOC C24G1 24" 1 ms Full HD Curved 144 Hz oyuncu monitörü​

PC çalışma modunda oyun modu açık.
Enerji seçeklerinde nihai performans da.
SSD helt raporunda herhangi bir sorun görünmemekte.

Yaptığınız işlemleri yüzeysel olarak yazabilir misiniz? Çözmeye çalışalım

Msi afterburner ile oyun oynarken video kaydı alın, kasma anında neyin kasma yarattığına bakalım. Siz bakmışsınız zannedersem fakat bi daha gözden geçirmekte fayda var belki bişey gözden kaçmıştır.

Yaptığınız işlemleri yüzeysel olarak yazabilir misiniz? Çözmeye çalışal.

DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth
Scf / scannow.
Gibi komutlar ile Windows dosyalarını denetledim.
MSI Afterburner açıkken ısı ve performanslarını izledim.
Tüm sürücülerin güncel olduğunu kontrol ettim.
PC enerji modunu yüksek performansdan nihai performans a aldım.
Termal macunları yeniledim ve PC fan temizliği yaptım.
Sorun düzelmediği için format attım.
Sorun hala devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth
Scf / scannow.
Gibi komutlar ile Windows dosyalarını denetledim.
MSI Afterburner açıkken ısı ve performanslarını izledim.
Tüm sürücülerin güncel olduğunu kontrol ettim.
PC enerji modunu yüksek performansdan nihai performans a aldım.
Termal macunları yeniledim ve PC fan temizliği yaptım.
Sorun düzelmediği için format attım.
Sorun hala devam ediyor.
Her oyunda yaşıyor musunuz? Drop şeklinde bir kasma mı yaşıyorsunuz?

Her oyunda yaşıyor musunuz? Drop şeklinde bir kasma mı yaşıyorsunuz?

Her oyunda yaşanıyor. FPS oyunları dışında normal hikayeli oyunlarda da sorun var.

MSI Afterburner ile oyun oynarken video kaydı alın, kasma anında neyin kasma yarattığına bakalım. Siz bakmışsınız zannedersem fakat bir daha gözden geçirmekte fayda var belki bir şey gözden kaçmıştır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her oyunda yaşanıyor. FPS oyunları dışında normal hikayeli oyunlarda da sorun var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

En az ve ençok problem yaşamam ile alakalı 2 adet video ekledim umarım izleyebilirsiniz. 1 aydır bu sorun ile uğraşıyorum. PC'yi en sonunda atacağım balkondan aşağı :)

En az ve ençok problem yaşamam ile alakalı 2 adet video ekledim umarım izleyebilirsiniz. 1 aydır bu sorun ile uğraşıyorum. PC'yi en sonunda atacağım balkondan aşağı :)

Ekran kartın güç kesiyor gibi duruyor, sıcaklıkları da yüksek. Nedeninin VRAM limiti olmadığını düşünüyorum çünkü 5GB bile kullanmıyor. Ya VRAM sıcaklıkları, hotspot yüksek olabilir. Ya da PSU da bir problem olabilir. Genel RDR2 oynarken 83 derecelerde geziyor bu da sıcaklıkların limitlediğini düşündürüyor beni. HWInfo ile detaylı sıcaklıklarınızı kontrol edebilir misiniz oyun esnasında?

CPU'nun durumu da videoda belli değil o yüzden CPU üzerinden yorum yapamıyorum.

Ekran kartın güç kesiyor gibi duruyor, sıcaklıkları da yüksek. Nedeninin VRAM limiti olmadığını düşünüyorum çünkü 5GB bile kullanmıyor. Ya VRAM sıcaklıkları, hotspot yüksek olabilir. Ya da PSU da bir problem olabilir. Genel RDR2 oynarken 83 derecelerde geziyor bu da sıcaklıkların limitlediğini düşündürüyor beni. HWiNFO ile detaylı sıcaklıklarınızı kontrol edebilir misiniz oyun esnasında?

CPU'nun durumu da videoda belli değil o yüzden CPU üzerinden yorum yapamıyorum.

Bu arada 83 derece normal. Çünkü MSI Afterburner'da defult ayarlarda 83 de ayarlı.

Dosya Ekleri

• msı.PNG
    msı.PNG
    242,2 KB · Görüntüleme: 19

Bu arada 83 derece normal. Çünkü MSI Afterburner'da defult ayarlarda 83 de ayarlı.

83e limitli olduğu için limite gelince güç kesiyor olabilir. 83 bir ekran kartı için çok çünkü.
Limiti yükseltip gelebilir missin?

83e limitli olduğu için limite gelince güç kesiyor olabilir. 83 bir ekran kartı için çok çünkü.
Limiti yükseltip gelebilir missin?

Şu an limiti Max87'ye aldım. RDR2 de Max 85'e yükseldi ısı. CS2 de Max 77 de kaldı ısı. Sorun yaşanmıyor gibi. Sanki her şey düzeldi. Şu an benim yapmam gereken şey nedir? İzlemem gereken yol nedir? Ne yapmalıyız. Tabii uzun süreli deneme yapmaya çalışıyorum bu arada. Şu anlık sorun yok gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı