i5-1135G7 oyun performansı nasıldır?

Captain Rex

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2021
Mesajlar
1.535
Çözümler
8
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba laptop almak istiyorum. Bir tane buldum ama şüpheliyim. Bu özelliklerle Star Wars: Battlefront 2, Red Dead Redemption 2, Valorant gibi oyunlar oynanır mı? Oynanırsa kaç FPS alırım şimdiden sağ olun. Laptopun özellikleri:

Intel® Core™ i5-1135G7, 14" Full HD, RAM 8GB, SSD 512GB, Intel® Iris® Xᵉ Graphics​

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür sistemin ram'inden tüketen grafik işlemciler için çift kanal ram hayati bir önem taşır. Eğer oyun oynayacaksanız 14 inch bir laptop almanızı tavisye etmem. Bu tür laptoplar genel olarak öğrenciler ve ofis için tasarlanır fakat modelden modele değişiklik gösterebilir. Bu sebepten dolayı soğutma oyun için tasarlanmaz ve laptop oyunda daha fazla ısınır. GPU'nun işlemci içerisinde olduğu da eklenirse ram'den sonra soğutma önem gösterir. Ayrıca ekran kartı yaklaşık olarak 2 GB ram'inizden yiyecek, o yüzden 16 GB çift kanal ram ve 15.6 inch ekrana sahip, mümkünse oyun için tasarlanmış veya fazladan ısı problemi yaşamayacağınız bir model satın alın derim. Bahsettiğiniz model LoL gibi oyunlar için yeterlidir, hatta ssd'de yüklü olması şartı ile Valorant'ta dahi iş görür fakat RDR2 gibi bir oyun için GeForce NOW aboneliği satın almanız gerekir. Eğer çift kanal ram yükseltmesi yaparım derseniz YouTube üzerinden birkaç farklı video'yu izlemeniz daha doğru olacaktır.
 
Son düzenleme:
Bu tür sistemin RAM'inden tüketen grafik işlemciler için çift kanal RAM hayati bir önem taşır. Eğer oyun oynayacaksanız 14 inch bir laptop almanızı tavisye etmem. Bu tür laptoplar genel olarak öğrenciler ve ofis için tasarlanır fakat modelden modele değişiklik gösterebilir. Bu sebepten dolayı soğutma oyun için tasarlanmaz ve laptop oyunda daha fazla ısınır. GPU'nun işlemci içerisinde olduğu da eklenirse RAM'den sonra soğutma önem gösterir. Ayrıca ekran kartı yaklaşık olarak 2 GB RAM'inizden yiyecek, o yüzden 16 GB çift kanal RAM ve 15.6 inch ekrana sahip, mümkünse oyun için tasarlanmış veya fazladan ısı problemi yaşamayacağınız bir model satın alın derim. Bahsettiğiniz model LoL gibi oyunlar için yeterlidir, hatta SSD'de yüklü olması şartı ile Valorant'ta dahi iş görür fakat RDR2 gibi bir oyun için GeForce NOW aboneliği satın almanız gerekir. Eğer çift kanal RAM yükseltmesi yaparım derseniz YouTube üzerinden birkaç farklı Video'yu izlemeniz daha doğru olacaktır.

Hocam bu sistemin aynısının olduğu videolar var Red Dead Redemption 2 720p Low da 35 FPS falan alıyor Battlefield V oynatıyordu.
 
Son düzenleme:
Hocam bu sistemin aynısının olduğu videolar var Red Dead Redemption 2 720p Low da 35 FPS falan alıyor Battlefield V oynatıyordu.

Hocam belirtmek istiyorum ki ben kendi fikirlerimce tavsiye de bulunuyorum. Eğer oyun oynayacaksanız ve imkanınız varsa en azından 15.6 inch ekrana sahip bir model tavsiye ederim fakat 14 inch sizin yeterli ise ve fazladan fan sesini, sistem sıcaklığını göze alıyorsanız sorun yok demektir. Ayrıca Intel iris Xe için 8 GB ram'i yetersiz buluyorum, en az 16 GB çift kanal ram olması gerektiğini düşünüyorum, fakat eğer satın alacağınız laptopta fazladan boşta ram soketi varsa yine satın alabilirsiniz. Böylelikle ileride gerekli olduğu zaman ram upgrade edebilirsiniz. Dediğim gibi LoL gibi oyunlarda en ufak sorun yaşayacağınızı sanmıyorum fakat biraz daha üst oyunlarda 35 FPS civarı sizin için yeterli ise değerlendirebilirsiniz.
Bu arada bende aynı özelliklere sahip bir laptop kullanıyorum. Belirtmem istiyorum ki Windows 11 de stabil çalışmıyor laptop. Windows 10 da hiç drop yaşamadan valaront oynarken, Windows 11 de sürekli drop yiyorum. Sanırım işlemci Windows 10 ile daha uyumlu. Eğer satın alırsanız Windows 10 Home tavsiye ederim.
 

Lenovo Ideapad 320S-15ıkb - rethink Silver с Intel Core i5-8250U (1.60/3.40 GHz, 6 m), 8 GB, 1TB SATA 5400RPM, NVIDIA GT 920MX 2 GB GDDR5 hocam bu özelliklerde bir laptop var bu nasıl?​

 

Lenovo Ideapad 320S-15ıkb - rethink Silver с Intel Core i5-8250U (1.60/3.40 GHz, 6 m), 8 GB, 1TB SATA 5400RPM, NVIDIA GT 920MX 2 GB GDDR5 hocam bu özelliklerde bir laptop var bu nasıl?​

Eğer ikisi arasında kaldıysanız daha güncel ve daha güçlü bir işlemciye sahip olması sebebiyle, i5 1135g7 işlemciye sahip olan model tavsiye ederim.

 
Tamam hocam i5 10210u 8 GB RAM ve MX250 bir bilgisayar buldum alacağım.
Teşekkürler yardımlarınız için :)

Hem işlemci olarak hem grafik kartı olarak i5 1135G7 ve Intel iris Xe daha iyi. Bence bu modeli değerlendirin tabii 14 inch sizin için yeterliyse. Bir de bahsettiğim boşta RAM soketi olmasına önem gösterin derim.
 
Lütfen bu işlemci modelinden uzak dur. Bu modele sahip laptopum var yeni aldım. 4 ay oldu Isınma sorunu başladı, işlemci frekans sabitleme sorunu ortaya çıktı, droplar yemeye başladım. Forumda bu işlemciyle ilgili bir çok şikayet mevcuttur. Başkaları da yanmasın.
 

Geri
Yukarı