Çözüldü i5 11400 - ASUS Prime B460M-K sisteme RTX 4060 takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PepeFaruk

Hectopat
Daha fazla  
Halihazırda 1650 Super ekran kartlı bir sisteme sahibim ve 4060'a güncellemeyi düşünüyorum ,ancak parçalarım uyumlu ve darboğaz olmadan çalışır mı?

İşlemci: Intel i5 11400.
Anakart: ASUS Prime B460M-K
RAM: 16 GB.

Çözüm
i5 11400 ve RTX 4060 ikilisinde 1080p grafikte ortalama %10 gibi bir darboğaz çıkıyor. Ucu ucuna yetiyor gibi bazı oyunlarda anlık drop ve FPS düşüşü yaşayabilirsin.
Ben 10400F ile %20 civarı darboğaz yaşamıştım bu yüzden 13400F alarak sorunu çözdüm. 11400'den ziyade en azından alınabiliyorsa 12400F tercih edilebilir.
Hocam üstün firma "Intel" 2 yılda bir soket değiştirdi için maalesef anakart masrafı yapmadan 12.nesil Intel işlemciye geçemez.
Onun yerine i7 11600K işlemciye geçebilir.
Aynen bende şimdi ona bakıyordum da anakartın teknik detaylarında İntel 10. nesil desteği yazıyor 11. nesil için bir destek açıklaması yok. BIOS sürücü kısmında da 11. nesil için bir destek yazısı göremedim. Şahsen belirtilen anakart soket uyumu olsa da 11. nesil için uyumlu değil gibi görünüyor. 12. nesil için zaten soket uyumu yok.

Yalnız 11400 ile 4060 uyumu ufak bir darboğaz yapacak gibi duruyor.

Aynen bende şimdi ona bakıyordum da anakartın teknik detaylarında Intel 10. nesil desteği yazıyor 11. nesil için bir destek açıklaması yok. BIOS sürücü kısmında da 11. nesil için bir destek yazısı göremedim. Şahsen belirtilen anakart soket uyumu olsa da 11. nesil için uyumlu değil gibi görünüyor. 12. nesil için zaten soket uyumu yok.

RTX 3060'da yapmaz herhalde.
Çünkü bendeki ekran kartı 11400 ile neredeyse aynı.

Aynen bende şimdi ona bakıyordum da anakartın teknik detaylarında İntel 10. nesil desteği yazıyor 11. nesil için bir destek açıklaması yok. BIOS sürücü kısmında da 11. nesil için bir destek yazısı göremedim. Şahsen belirtilen anakart soket uyumu olsa da 11. nesil için uyumlu değil gibi görünüyor. 12. nesil için zaten soket uyumu yok.

DLSS açık 40- 50 Fps arası verebilirse benim için yeterlidir.

Hocam ilk başta ekran kartını halledersem geri kalanı zamanla yenilerim. DLSS ile anlık dropları hallederiz bir şekilde sıkıntı olmaz benim için.
Eğer ortalama 3 bin lirayı gözden çıkarıyorsan bir süre kullanabilirsin ama ileride yükseltme yapacağında 11400 yine işini görmeyecek ve değiştireceksin. Ayrıca anakartın 11. nesil işlemci destekliyor mu kullanan varmı onu iyi bir araştır boşuna alma dostum.

Bende senin gibi düşünüp almıştım 4060'ı sonra baktım olmuyor mecbur sistemi güncelledim.

RTX 3060'da yapmaz herhalde.
Çünkü bendeki ekran kartı 11400 ile neredeyse aynı.
3060 ile darboğaz görünmüyor evet. 4060 için bir tık düşük kalıyor. Anlık FPS düşüşleri olabilir. Neyse arkadaş kafaya koymuş alacak gibi ama umarım anakartı 11. nesil destekliyordur dediğim gibi hem anakart teknik detaylarında hem BIOS sürümlerinde 11. nesil desteği açıklaması yok.

Eğer ortalama 3 bin lirayı gözden çıkarıyorsan bir süre kullanabilirsin ama ileride yükseltme yapacağında 11400 yine işini görmeyecek ve değiştireceksin. Ayrıca anakartın 11. nesil işlemci destekliyor mu kullanan var mı onu iyi bir araştır boşuna alma dostum.

Bende senin gibi düşünüp almıştım 4060'ı sonra baktım olmuyor mecbur sistemi güncelledim.

3060 ile darboğaz görünmüyor evet. 4060 için bir tık düşük kalıyor. Anlık FPS düşüşleri olabilir. Neyse arkadaş kafaya koymuş alacak gibi ama umarım anakartı 11. nesil destekliyordur dediğim gibi hem anakart teknik detaylarında hem BIOS sürümlerinde 11. nesil desteği açıklaması yok.

Yeni nesil DLSS teknolojisi epey fark yaratıyor dedikleri için 4060 düşünmüştüm ancak eğer darboğaz ile aynı duruma düşecekse 3060'da iyi bir seçenek tabii.

Yeni nesil DLSS teknolojisi epey fark yaratıyor dedikleri için 4060 düşünmüştüm ancak eğer darboğaz ile aynı duruma düşecekse 3060'da iyi bir seçenek tabii.

Anakart ve işlemci uyumlu çalışıyor

Yeni nesil DLSS teknolojisi epey fark yaratıyor dedikleri için 4060 düşünmüştüm ancak eğer darboğaz ile aynı duruma düşecekse 3060' da iyi bir seçenek tabi.
Öncelikle 3060 almanı önermiyorum RTX 5000 serisi çıkacak artık 3000 serisi teknoloji olarak geri kalacak almışken en azından 4000 serisi almalısın. 4000 serisinde bulunan DLSS 3 gibi, kare üretme gibi güzel teknolojiler var. DLSS 3 ile güzel FPS alırsın ama işlemci ekran kartını beslerken ağır oyunlarda veya işlemci tabanlı oyunlarda %90-%100 gibi yüksek değerlere ulaştığında anlık drop (anlık takılmalar) yaşayabilirsin onu demek istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı