i5 11400F performans çekirdeğine sahip midir?

Bildiğim kadarıyla 12. nesil öncesi Intel işlemcilerdeki tüm çekirdekler performans çekirdeği olarak kullanılıyor.
12. nesilden sonra performans çekirdeği eklemek yerine daha küçük olan verimlilik çekirdeği kullanmaya başladılar diye biliyorum.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
 
Vallahi Intel 12. nesile kadar cekirdeklerine hiç isim vermedi sadece islemcilerine isim verdi 11. nesildede Rocket Lake.
12. nesille birlikte cekirdekleri 2'ye ayirinca isim cikartti.

İsim vermediklerini ben de biliyorum zaten de büyük ihtimal 12. nesil ve sonrasındaki performans çekirdekleri ile aynı görevi görüyorlardır diye düşünüyorum ben.
 
Son düzenleme:
İsim vermediklerini ben de biliyorum zaten de büyük ihtimal 12. nesil ve sonrasındaki performans çekirdekleri ile aynı göre görüyorlardır diye düşünüyorum ben.
Hocam verimlilik cekirdeklerini oyun oynarken altta calisan uygulamalara ayirdilar onu onlar kontrol ediyor performanslarda sadece oyuna odaklaniyor eskiden yoktu bunlar ama cokta birsey degismiyordu ne yapsak ne yapsak amd 3nm islemci uretti bizde 10nm uretelim ama biseyler cikartalim hesabi 😀
 
Yani sadece isimden mi ibaret yoksa herhangi farklı özellikleri var mı?
Hocam intelin sitesinde de bu cekirdeklere ait bisey gormedim. Tabiki illaki farklilikları vardır ama o farklilik oyun oynuycak icin mi gecerli yoksa render alcak kisi icinmi internetten detayli arastirmak lazim ben 10600kf kullanirkenle 13600kf kullanirkenki aradaki farki sadece fpsde gordum okadar mesela
 

Yeni konular

Geri
Yukarı