Çözüldü i5 11400F RTX 3060 sistem ses yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Renxx

Centipat
Daha fazla  
PC: RTX 3060 ekran kartı, Intel i5 11400F işlemci, 16 GB RAM var, kasa Rampage.

PC açılırken özellikle ve boşta dururken bir anda kasadan çok fazla ses çıkmaya başlıyor. Fanlardan gelmiyor, kasanın altında bulunan GPU veya CPU mu ne ondan ses çıkıyor. 3-4 kere vurunca azıcık susup tekrar başlıyor. Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kral dediğini bir arattım gördüğüm kadarıyla coil whine dediğiniz ekran kartından veya fanlardan falan olduğunu gördüm. Kasa içindekilerin telefuzlarıyla pek alakam olmadığı için yanlış anlaşılmış olabilirim. Ses tam olarak kasanın alta tarafında kapalı bir kutunun içinden geliyor. Oraya ne dendiğini tam olarak bilmiyorum. Tam olarak fotoğrafta gösterilen yerden geliyor ve 2-3 kere arka kısmına vurunca düzeliyor biraz sorun yine coil whine midir?

Coil whine fandan gelmez bobinlerden gelir. Akım bobiblerden geçerken bobin titreşim yayar ve bu da sese sebep olur. En çok güç kaynağında ve ekran kartında görülür. Sizinki de güç kaynağından geliyor. Ses zararsızdır ve kesin bir çözüm yoktur.
PC: RTX 3060 ekran kartı, Intel i5 11400F işlemci, 16 GB RAM var, kasa Rampage.

PC açılırken özellikle ve boşta dururken bir anda kasadan çok fazla ses çıkmaya başlıyor. Fanlardan gelmiyor, kasanın altında bulunan GPU veya CPU mu ne ondan ses çıkıyor. 3-4 kere vurunca azıcık susup tekrar başlıyor. Nasıl çözebilirim?

Ses vızıltı şeklinde mi? PSU'ya bir kafanı yaklaştır bakayım oradan mı geliyor.

Ses vızıltı şeklinde mi? PSU'ya bir kafanı yaklaştır bakayım oradan mı geliyor.
Aynen ordan geliyor ismini tam hatirlayamadigimdan o şekilde yazdım ve evet ses vızıltı şeklinde ama baya fazla çıkıyor. Pc yeni aldığım zamanlarda oluyordu, sonradan düzelmişti fakat uzun aradan sonra pc yi içli dışlı temizledim ve tekrar başladı. Var mıdır bi çözümü?

Aynen oradan geliyor ismini tam hatirlayamadigimdan o şekilde yazdım ve evet ses vızıltı şeklinde ama bayağı fazla çıkıyor. PC yeni aldığım zamanlarda oluyordu, sonradan düzelmişti fakat uzun aradan sonra PC'yi içli dışlı temizledim ve tekrar başladı. Var mıdır bir çözümü?

Coil whine muhtemelen. Bir çözümü yok maalesef böyle kullanmaya devam edeceksiniz.

Coil whine muhtemelen. Bir çözümü yok maalesef böyle kullanmaya devam edeceksiniz.
Kral dediğini bi arattım gördüğüm kadarıyla Coil whine dediğiniz ekran kartından veya fanlardan falan olduğunu gördüm. Kasa içindekilerin telefuzlarıyla pek alakam olmadığı için yanlış anlaşılmış ola bilirim. Ses tam olarak Kasanın alta tarafında kapalı bir kutunun içinden geliyor. Oraya ne dendiğini tam olarak bilmiyorum. Tam olarak fotoğrafta gösterilen yerden geliyor ve 2-3 kere arka kısmına vurunca düzeliyor biraz sorun yine Coil whine midir?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-17 210523.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-17 210523.png
    31,2 KB · Görüntüleme: 28
Kral dediğini bir arattım gördüğüm kadarıyla coil whine dediğiniz ekran kartından veya fanlardan falan olduğunu gördüm. Kasa içindekilerin telefuzlarıyla pek alakam olmadığı için yanlış anlaşılmış olabilirim. Ses tam olarak kasanın alta tarafında kapalı bir kutunun içinden geliyor. Oraya ne dendiğini tam olarak bilmiyorum. Tam olarak fotoğrafta gösterilen yerden geliyor ve 2-3 kere arka kısmına vurunca düzeliyor biraz sorun yine coil whine midir?

Coil whine fandan gelmez bobinlerden gelir. Akım bobiblerden geçerken bobin titreşim yayar ve bu da sese sebep olur. En çok güç kaynağında ve ekran kartında görülür. Sizinki de güç kaynağından geliyor. Ses zararsızdır ve kesin bir çözüm yoktur.

Çözüm
Anladım teşekkürler.

Arkadaki güç kablosunu hafif ittirip yukarı doğru kaldırıyorum ve ses gidiyor belki birinin işine yarar. :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı