i5 11400F sisteme yükseltme önerisi

Yok hocam SSD yükseltmeyiniz. Attığım anakart ve işlemciyi kullandığınız takdir 500-600 civarı fps almanız gerekli. Tabi az da olsa ekran kartında da bakıyor.
+ ram almak gerekiyor sanırım

Hayır SSD değişimi ile olur sadece.
çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için.
anakart + işlemci değişir ise rami de güncellemem gerekiyor.

teşekkür ediyorum.
bilmediğim için soracağım, işlemcinin dğeişmesi bilgisayarın formatlanmasına sebep olur mu?

ddr4 ramleri yeni almıştım... :)
Bütün AM5'ler Ddr5 maalesef ama 5600X'de iyi bir seçim olur AM4 olarak

+ ram almak gerekiyor sanırım

çok teşekkür ediyorum bilgilendirme için.
anakart + işlemci değişir ise rami de güncellemem gerekiyor.
Bu arada SSD modeliniz nedir anakart küçük veya büyük gelebilir.

Su arada SSD modeliniz nedir anakart küçük veya büyük gelebilir.
Sandisk SSD PLUS 240 GB

baştan değiştirmek yerine 5600x almak daha mantıklı gibi sanki.

Sandisk SSD PLUS 240 GB

baştan değiştirmek yerine 5600x almak daha mantıklı gibi sanki.
R5 5600X alırsanız anakartı da yine değiştirmek gerekecek. Ama var olan ramlerinizi kullanabileceksiniz. R5 5600X yerine R5 5600 alın eğer alacaksanız, arada çok ufak fark var fiyata nazaran. Ama yükseltirken AM5 yerine AM4 geçmek ne kadar mantıklı?

bir de örnek olarak buradaki ddr4 anakartları aldığımda altındaki işlemciler otomatik uyumlu sanırım.

R5 5600X alırsanız anakartı da yine değiştirmek gerekecek. Ama var olan ramlerinizi kullanabileceksiniz. R5 5600X yerine R5 5600 alın eğer alacaksanız, arada çok ufak fark var fiyata nazaran. Ama yükseltirken AM5 yerine AM4 geçmek ne kadar mantıklı?
çok mantıklı değil sanırım

bir de örnek olarak buradaki ddr4 anakartları aldığımda altındaki işlemciler otomatik uyumlu sanırım.

Sistemi tümden satıp yeni bir kasa almak bence daha mantıklı. DDR5 sistemler geliyor zaman zaman. Elinizdeki sistemi 15K'dan satsanız 25K'ya iyi bir kasa bulunabilir belki, böylelikle tüm parçaları da yenilemiş olursunuz.

Linkteki anakart LGA 1700 soket intel bir anakart, sadece 12, 13 ve 14. nesil intel işlemcileri destekler.

Sistemi tümden satıp yeni bir kasa almak bence daha mantıklı. DDR5 sistemler geliyor zaman zaman. Elinizdeki sistemi 15K'dan satsanız 25K'ya iyi bir kasa bulunabilir belki, böylelikle tüm parçaları da yenilemiş olursunuz.

Linkteki anakart LGA 1700 soket intel bir anakart, sadece 12, 13 ve 14. nesil intel işlemcileri destekler.
bilgilendirme için teşekkür ederim. dediğiniz gibi sahibinden ilan koyarak bir deniyeyim.

İşlemci bence yeterli şu an için, 7500f'e geçmek mantıklı olmaz. Tek mantıklı yükseltme ekran kartı almak olur ama bence biraz daha kullanıp bir sonraki nesilde güncellesen daha iyi onu da. İlla şimdi yapacaksan 7900 gre falan düşünülebilir

İşlemci bence yeterli şu an için, 7500f'e geçmek mantıklı olmaz. Tek mantıklı yükseltme ekran kartı almak olur ama bence biraz daha kullanıp bir sonraki nesilde güncellesen daha iyi onu da. İlla şimdi yapacaksan 7900 gre falan düşünülebilir
ama valorant ekran kartından almıyor diye biliyorum. yanlış mıyım acaba?

ama valorant ekran kartından almıyor diye biliyorum. yanlış mıyım acaba?
Valorant çok rahat yüksek fpslere çıkılabilen bir oyun olduğu için farkı işlemci belirler ama zaten valorantta önemli olan stabil bir şekilde sana monitörün yenileme hızını vermesidir. Ben her zaman bu tip oyunlarda fps sabitlerim. Kısacası valorantı göz önünde bulundurmak gereksiz.

Yeni konular

Geri
Yukarı