i5 11400H işlemci oyunlarda çok dalgalanıyor

Daha fazla  
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
512GB SSD
Ekran kartı
RTX 3050Tİ
İşlemci
İ5 11400H
Arkadaşlar merhaba oyun oynarken işlemcimin dalgaları aşağıdaki gibi oluyor ve bazen oyunda takılmalar yaşıyorum FPS 200'den bir anda 100'e falan düştüğü oluyor ve iyice canımı sıktı. Yalnızca oyunda değil en basitinden birden fazla Chrome açınca bile takılıyor. Laptop kullanıyorum. Nasıl düzeltebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran görüntüsü 2023-01-16 132457.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın, Valorant oynarken adamla çatışırken fps dropları giriyor Valorant gibi basit bir oyunda drop girmemesi lazım, Rainbow Six Siege'de Dlls açıkken FPS düşüyor. MSİ afterburner programında dropların girdiği zamanlara baktığımda CPU grafiği aşırı dengesiz stabilitesiz dalgalanmalar oluyor. Nasıl çözebiliriz ? Laptopu ilk aldığımda bu sorunlar yoktu. Laptopu aldıktan 1 ay sonra bu sorunlar başladı.

Tek kanal RAM'den kaynaklı. MHz düşüşleri istemiyorsanız ThrottleStop ile MHz sabitleyebilirsiniz.
Laptopta adaptör takılıyken oyun oynarken şarj düşüyor sizce drop bunun yüzünden olabilir mi ?

Tek kanal RAM'den kaynaklı. MHz düşüşleri istemiyorsanız ThrottleStop ile MHz sabitleyebilirsiniz.
Laptopta adaptör takılıyken oyun oynarken şarj düşüyor sizce drop sorunu bunun yüzünden olabilir mi ?

Son düzenleme:
Öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın, Valorant oynarken adamla çatışırken FPS dropları giriyor Valorant gibi basit bir oyunda drop girmemesi lazım, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'de DLSS açıkken FPS düşüyor. MSI Afterburner programında dropların girdiği zamanlara baktığımda CPU grafiği aşırı dengesiz stabilitesiz dalgalanmalar oluyor. Nasıl çözebiliriz? Laptopu ilk aldığımda bu sorunlar yoktu. Laptopu aldıktan 1 ay sonra bu sorunlar başladı.

Laptopta adaptör takılıyken oyun oynarken şarj düşüyor sizce drop bunun yüzünden olabilir mi?

Laptopta adaptör takılıyken oyun oynarken şarj düşüyor sizce drop sorunu bunun yüzünden olabilir mi?

Hayır şarjdayken düşmesi batarya sağlığını korumak için. Dediğim gibi tek kanal RAM'den kaynaklı RAM alırsanız çözülür.

Hayır şarjdayken düşmesi batarya sağlığını korumak için. Dediğim gibi tek kanal RAM'den kaynaklı RAM alırsanız çözülür.
Hocam aynı batarya sağlığını demiyoruz gibi, benim demek istediğim şey örneğin valorant oynarken 4 saat aralıksız oynadığımda 100'den 70'e düşüyor (şarja takılı). Bununla alâkalı olabilir mi ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı