i5 11600K sistem oyun oynarken kendini resetliyor, siyah ekran veriyor

Richtofen

Hectopat
Daha fazla  
Bundan birkaç gün önce İtopya'dan -4 Haziran- bir sistem siparişinde bulundum ve 4 gün önce geldi. Bu sistem Kojiro-W oluyor, İtopya üzerinden aldım. İlk haliydi o yüzden özelliklerini yazıyorum.

Intel Core i5 11600K Gigabyte Z490 Vision G 5000MHz(OC) Gigabyte GeForce RTX 3060 Vision OC 12 GB Kingston 500GB A2000 NVMe M.2 Themaltake View 51 Snow ARGB Mid Tower Thermaltake Smart RGB 7002 80+ Thermaltake TH360 ARGB Snow Edition 360mm
+2 Tane HDD 1TB/2TB

Şu an acayip bir sorunum var. Oyun oynarken bazen hemen bazen ise günün sonunda, farklı bir zaman sürecinde rastgele düzenlerde. Bilgisayara siyah ekran veriyor, kasa aydınlık biçimde çalışıyor. Dolayısı ile güç tuşundan kapatıyor ve tekrar açıyorum. Bu durum beni iyice üzmeye başladı. Garanti falan vermeden hızlıca halletmek istiyorum. Herhangi bir oyunda, rastgele biçimlerde oluyor bu durum.

Bundan birkaç gün önce İtopya'dan -4 Haziran- bir sistem siparişinde bulundum ve 4 gün önce geldi. Bu sistem kojiro-W oluyor, İtopya üzerinden aldım. İlk haliydi o yüzden özelliklerini yazıyorum.

Intel Core i5 11600K Gigabyte Z490 vision g 5000MHz(OC) Gigabyte GeForce RTX 3060 vision OC 12 GB Kingston 500GB A2000 NVMe M.2 themaltake view 51 snow ARGB mid Tower Thermaltake Smart RGB 7002 80+ Thermaltake TH360 ARGB snow Edition 360mm.
+2 tane HDD 1TB/2TB

Şu an acayip bir sorunum var. Oyun oynarken bazen hemen bazen ise günün sonunda, farklı bir zaman sürecinde rastgele düzenlerde. Bilgisayara siyah ekran veriyor, kasa aydınlık biçimde çalışıyor. Dolayısı ile güç tuşundan kapatıyor ve tekrar açıyorum. Bu durum beni iyice üzmeye başladı. Garanti falan vermeden hızlıca halletmek istiyorum. Herhangi bir oyunda, rastgele biçimlerde oluyor bu durum.

RAM veya ekran kartı ile alakalı gibi ekran kartını OCCT veya FurMark teste sokun. RAM'i de Memtest86 testine.

Olay görüntüleyici raporu ile kontrol edin. Kernel Power hataları fazla ise PSU olabilir. Paylaşabilirsiniz.

Sistemi yeniden başlatınca herhangi bir hata mesajı çıkmıyorsa ekran kartını eleyebilirsiniz, PSU olabilir, düşük ihtimal ram olabilir.

466.63 ve 466.73 sürümleri sıkıntılı ekran kartınızın sürümü ne?
466.77 Sürümüm. Dün güncelledim.
Sistemi yeniden başlatınca herhangi bir hata mesajı çıkmıyorsa ekran kartını eleyebilirsiniz, PSU olabilir, düşük ihtimal ram olabilir.
Ekran kartı değil o zaman. Yay!
Pardon. Sistem sıfırmış. Direkt garantiye gönderin. Onlar uğraşsın. Siz neden dert ediyorsunuz?
Elbette lakin bu uzun bir süreç, bu yüzden kısa yoldan çözmek istiyorum.

466.77 Sürümüm. Dün güncelledim.

Ekran kartı değil o zaman. Yay!

Elbette lakin bu uzun bir süreç, bu yüzden kısa yoldan çözmek istiyorum.
O halde yapacağınız basit. PSU ve RAM temin edip bu parçalar ile test edeceksiniz. Hangi parçada sorun devam ediyorsa o arızalıdır. Başka çözümü yok. Sonuç garanti süreci.

O halde yapacağınız basit. PSU ve RAM temin edip bu parçalar ile test edeceksiniz. Hangi parçada sorun devam ediyorsa o arızalıdır. Başka çözümü yok. Sonuç garanti süreci.
Bu yorucu bir süreç olacak ve bir o kadar beni üzecek. Yinede verdiğiniz fikir ve alaka için teşekkür ederim. Uzun zaman sonra 750ti sistemimden kurtulup böyle bir sisteme geçtim! Başıma gelmeyen kalmadı. Ne kadar üzücü değil mi?
RAM veya ekran kartı ile alakalı gibi ekran kartını OCCT veya FurMark teste sokun. RAM'i de Memtest86 testine.
Bu testleri ne kadar uzun tutmalıyım? FurMark testine soktum mesela lakin ne kadar tutacağımı bilmediğim içim yorum yapamıyorum. 5 Dakika tuttum mesela lakin bir şey olmadı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı