i5 11600K sürekli temel frekansta çalışıyor

519506

Centipat
Arkadaşlar işlemcim temel frekasının üstüne çıkmıyor normal frekansta çalışıyor. 4.90GHz en yüksek olarak görmesi lazım ama işlemci şu an sadece 3.91GHz değerini görüyor. Güç planı ayarlarından yüksek performansa aldım ama dengeli, tasarruflu ve yüksek ayarlarına aldığımda işlemci GHz'inde hiçbir değişiklik olmuyor. İşlemci Intel'in sitesin de Turbo Boost 2.0 destekliyor gözüküyor. Nasıl halledebilirim?

Ekran Görüntüsü (4).png

Teşekkürler.

Arkadaşlar işlemcim temel frekasının üstüne çıkmıyor normal frekansta çalışıyor. 4.90GHz en yüksek olarak görmesi lazım ama işlemci şu an sadece 3.91GHz değerini görüyor. Güç planı ayarlarından yüksek performansa aldım ama dengeli, tasarruflu ve yüksek ayarlarına aldığımda işlemci GHz'inde hiçbir değişiklik olmuyor. İşlemci Intel'in sitesin de Turbo Boost 2.0 destekliyor gözüküyor. Nasıl halledebilirim?

Eki Görüntüle 1639977

Teşekkürler.

Yük altında çıkması gerekmiyor mu ki?

Gözümden kaçmış. BIOS sürümü nedir ve anakart modeli? Güç ayarlarından en düşük işlemci güç kullanımı %99 yap ve en yüksek olanıda %99 olsun. BIOS üzerinden turbo boost ile ilgili ayarı kontrol et ve açık olduğuna emi ol.

Anakartım MSI Z590 Pro Wi-Fi BIOS sürümü 1.40
Güncel sürüm çıkmış. Update edip diğer dediklerimi yapıp test eder misin?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı