i5 11600K sürekli temel frekansta çalışıyor

519506

Centipat
Arkadaşlar işlemcim temel frekasının üstüne çıkmıyor normal frekansta çalışıyor. 4.90GHz en yüksek olarak görmesi lazım ama işlemci şu an sadece 3.91GHz değerini görüyor. Güç planı ayarlarından yüksek performansa aldım ama dengeli, tasarruflu ve yüksek ayarlarına aldığımda işlemci GHz'inde hiçbir değişiklik olmuyor. İşlemci Intel'in sitesin de Turbo Boost 2.0 destekliyor gözüküyor. Nasıl halledebilirim?

Ekran Görüntüsü (4).png

Teşekkürler.

Arkadaşın dediği gibi en yüksek ve en düşük işlemci durumunu %100 yapın, sürekli en yüksek frekansda çalışır. Ben en düşük %5 en yüksek %100 de kullanıyorum. Arama yerine güç senekleri yazın > plan ayarlarını değiştir > gelişmiş güç ayarlarını değiştir > işlemci durumu kısmı.

Güncel sürüm çıkmış. Update edip diğer dediklerimi yapıp test eder misin?

Son BIOS sürümünü 1.80i indirdim ve güncelledim. BIOS ayarlarına baktım Turbo Boost açık. CPU güç kullanımı ayarı gözükmüyor. Biraz geciktim bilgisayardan uzaktım kusura bakmayın.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (6).png
    Ekran Görüntüsü (6).png
    13,1 KB · Görüntüleme: 36
Merhaba. İşlemci frekansını belirleyen birden fazla faktör var. Sıcaklık, voltaj, torbo boost ayarları gibi. En iyi tahminim şu an için ısınma problemidir. Oyun esnasında işlemci sıcaklığını ölçüp bilgi verebilir misiniz?

Merhaba. İşlemci frekansını belirleyen birden fazla faktör var. Sıcaklık, voltaj, torbo Boost ayarları gibi. En iyi tahminim şu an için ısınma proble midir? Oyun esnasında işlemci sıcaklığını ölçüp bilgi verebilir misiniz?

Tabii şu an çalışıyorum akşam eve gittiğim de bilgileri sizinle başlayacağım.

ThrottleStop aracı ile test eder misin?

Test edip paylaşacağım.

Merhaba. İşlemci frekansını belirleyen birden fazla faktör var. Sıcaklık, voltaj, torbo Boost ayarları gibi. En iyi tahminim şu an için ısınma proble midir? Oyun esnasında işlemci sıcaklığını ölçüp bilgi verebilir misiniz?

ThrottleStop aracı ile test eder misin?

Bu şekilde.

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    10,9 KB · Görüntüleme: 25
  • 4.png
    4.png
    20,2 KB · Görüntüleme: 27
  • 5.png
    5.png
    60,3 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Testten anladığım kadarıyla işlemcinin 80 derecede termal limiti var. Oraya ulaşınca frekansı düşürüyor. Stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı