i5 12400F fanı aniden hızlı dönüyor

Samed 13

Femtopat
Daha fazla  
Yeni bir anakart alıp AMD işlemciden i5 12400F işlemciye geçtim. Kurulum Vatan Bilgisayar'dan yapıldı. AMD takılıyken yaşamadıgım sorunu Intel'de yaşıyorum. PC bazen açılır açılmaz, bazen hiçbir şey yapmazken işlemcinin fanı çok hızlı ve sesli çalışıyor. Ve bu olurken sıcaklık değerleri normal görünüyor.

Yeni bir anakart alıp AMD işlemciden i5 12400F işlemciye geçtim. Kurulum Vatan Bilgisayar'dan yapıldı. AMD takılıyken yaşamadıgım sorunu Intel'de yaşıyorum. PC bazen açılır açılmaz, bazen hiçbir şey yapmazken işlemcinin fanı çok hızlı ve sesli çalışıyor. Ve bu olurken sıcaklık değerleri normal görünüyor.

Fanlar islemcinin sıcaklığına göre çalışır o yüzden normaldir ama yine de içinde huysuzluk varsa degistirebilirsin.

İşlemcinin fanı büyük ihtimal belirli sıcaklığı geçtiğinde minimuma indirmeye çalışıyor sıcaklığı.

Size tavsiyem güzel termal macun alıp sifirdan siz montaj yapin fanini.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ama anlamadıgım pc açılır açılmaz bile fanlar gürültülü ve hızlj bişekilde dönüyor. Amd kullanırken böyle bişey olmuyordu. Acaba kullanılan termal macunun kalitesinden mi kaynaklı

Fanlar islemcinin sıcaklığına göre çalışır o yüzden normaldir ama yine de içinde huysuzluk varsa degistirebilirsin.
İşlemciden geliyor ses. Kasa içi fanlar değil

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ama anlamadıgım PC açılır açılmaz bile fanlar gürültülü ve hızlj bir şeykilde dönüyor. AMD kullanırken böyle bir şey olmuyordu. Acaba kullanılan termal macunun kalitesinden mi kaynaklı.

İşlemciden geliyor ses. Kasa içi fanlar değil.

İşlemci fanı işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı