i5-12400F işlemci oyunda 100 dereceye ulaşıyor

Yeni masaüstü hazır sistem aldım. Bilgisayarı açtığım gibi 50-60 dereceden başlıyor sıcaklığı. Hiçbir şey yapmazken 70-80 derece oluyor. Oyuna girdiğimdeyse direkt 100 dereceye çıkıyor ve oyundaki işlemci performansı doğal olarak düşüyor. İşlemcim i5-12400F. Yardımcı olur musunuz?

Yeni masaüstü hazır sistem aldım. Bilgisayarı açtığım gibi 50-60 dereceden başlıyor sıcaklığı. Hiçbir şey yapmazken 70-80 derece oluyor. Oyuna girdiğimdeyse direkt 100 dereceye çıkıyor ve oyundaki işlemci performansı doğal olarak düşüyor. İşlemcim i5-12400F. Yardımcı olur musunuz?

Bilgisayarın soğutucusu stok mu?

Undervolt yapmayı deneyin ama Intel işlemcilerin uygulamaları var mı ondan emin değilim benim bildiğim uygulamadan yapmak.
Ek:çok özür diliyorum undervolt ekran kartları içindi karıştırmışım :p

Undervolt yapmayı deneyin ama Intel işlemcilerin uygulamaları var mı ondan emin değilim benim bildiğim uygulamadan yapmak.
Ek:çok özür diliyorum undervolt ekran kartları içindi karıştırmışım :p
Islemcide de UV yapilabilir. Yanlisiniz yok aslinda.
Stok fan bu havalarda yetmemesi bir tık normal diyebiliriz. Kasaniza, kasanin konumuna oda kosullarina ve termal macuna gore de degisiklik gosterir sicaklik.

Bende stok fan ile baya ısı sorunu yaşıyordum. Stok fanı değiştirip kaliteli kule tipi fan aldım. Ayrıca kasam mesh bi kasa değil ama aldığım soğutucu ile 7-10 derece arası düşüş yaşadım. Oyunlarda drop yiyordum çözüldü. Buna rağmen kasam içerisinde. Ciddi bir hava sıcaklığı birikiyor bunla ilgili bende yakında bi konu başlığı açacağım. @pawEn in dediği UV olayı %10 a yakın derece fark ettirdiğini baya araştırmalarımda gördüm. Lakin forumdaki denilenleri yapınca UV olayını çözemedim çözebilirsem sizide etiketlerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı