i5 12400F RTX 3070 UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION0x154 hatası nasıl giderilir?

Ulaş2727

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Corsair CL16 3600 MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro M.2 SSD
Ekran kartı
3070 Palit
Anakart
ASUS Prime B660M-K4D
İşlemci
i5 12400F
Selamlar, merhabalar.

Aylardır çözümünü bulamadığım bir sorun yaşıyorum ve gitmediğim bilgisayarcı kalmadığı için artık buradan yardım almak istiyorum. Sorunumu mümkün olduğunca detaylı bir şekilde anlatacağım.

Sistemim:
  • Ekran Kartı: Palit RTX 3070 (1 yıl mining yapılmış. Aynı modelden birkaç tane daha var, sorun ekran kartından diye düşünerek hepsini tek tek denedim ancak sonuç değişmedi.)
  • İşlemci: Intel i5-12400F
  • RAM: Corsair Vengeance 3600 MHz CL16
  • SSD: Samsung 980 Pro
  • Anakart: ASUS Prime B660M-4KD

Sorun:
Rust oynarken haritanın belirli bölgelerine gittiğimde bilgisayar tamamen kilitleniyor ve resetlemek zorunda kalıyorum. Ekran bir anda simsiyah oluyor. Bazen de şu hatayı alıyorum:

Hata kodu:

• UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION
  • 0x154

Ne yaptıysam çözemedim. Aynı ekran kartından başka kartlar takıp denememe rağmen durum değişmediği için kararsız kaldım; gerçekten ekran kartından mı kaynaklanıyor emin olamıyorum. Maddi durumum olsa direkt değiştireceğim ama boş yere masraf yapmak istemiyorum.

Aylar oldu, çıkmaz bir döngünün içindeyim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, merhaba.

Aylardır çözümünü bulamadığım bir sorun yaşıyorum ve gitmediğim bilgisayarcı kalmadığı için artık buradan yardım almak istiyorum. Sorunumu mümkün olduğunca detaylı bir şekilde anlatacağım.

Sistemim:
  • Ekran Kartı: Palit RTX 3070 (1 yıl mining yapılmış. Aynı modelden birkaç tane daha var, sorun ekran kartından diye düşünerek hepsini tek tek denedim ancak sonuç değişmedi.)
  • İşlemci: Intel i5-12400F
  • RAM: Corsair Vengeance 3600 MHz CL16
  • SSD: Samsung 980 Pro
  • Anakart: ASUS Prime B660M-4KD

Sorun:
Rust oynarken haritanın belirli bölgelerine gittiğimde bilgisayar tamamen kilitleniyor ve resetlemek zorunda kalıyorum. Ekran bir anda simsiyah oluyor. Bazen de şu hatayı alıyorum:

Hata kodu:

• UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION
  • 0x154

Ne yaptıysam çözemedim. Aynı ekran kartından başka kartlar takıp denememe rağmen durum değişmediği için kararsız kaldım; gerçekten ekran kartından mı kaynaklanıyor emin olamıyorum. Maddi durumum olsa direkt değiştireceğim ama boş yere masraf yapmak istemiyorum.

Aylar oldu, çıkmaz bir döngünün içindeyim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Merhaba. Oluştuysa minidump dosyalarını paylaşır mısınız?

Merhaba. Oluştuysa minidump dosyalarını paylaşır mısınız?
hocam bulamıyorum. acaba buraya yazmadan önce c diskini tamamiyle temizlemiştim. ondan dolayı komple silinmiş olabilir mi ? bir türlü minidump dosyasını bulamadım. tekrar crash yemek için oyuna girdim ama bir türlü oyunda crash yiyemedim ama mutlaka yiyeceğim buna eminim. nasıl bulabilirim minidump dosyasını ?

Hocam bulamıyorum. Acaba buraya yazmadan önce C diskini tamamiyle temizlemiştim. Ondan dolayı komple silinmiş olabilir mi? Bir türlü minidump dosyasını bulamadım. Tekrar crash yemek için oyuna girdim ama bir türlü oyunda crash yiyemedim ama mutlaka yiyeceğim buna eminim. Nasıl bulabilirim minidump dosyasını?

Olabilir hocam. Ayrıca resimdeki ayarların sizde de böyle olduğundan emin olun.
Yeni bir mavi ekran alırsanız ve herhangi bir dump dosyası oluşursa bizimle paylaşın.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    194 KB · Görüntüleme: 2

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı