i5 12400F RX 7700 XT sisteme 650W PSU yeterli olur mu?

Pentagon

Hectopat
PG650B01 kodlu PSU'yu kullanıyorum 2 yıl önce falan almıştık şimdi sistemi yükseltmeye karar verdim. Kendim PSU veya tamamen bilgisayar montajını bilmediğim için PSU'yu 1 2 ay sonrasına değiştireceğim. Sistem bu şekilde düzgün çalışır mı acaba?

Hocam bir de DDU ile sildim şimdi otomatik monitörü 120Hz'ye ayarlamış bunun sebebi nedir acaba ChatGPT'ye yazdığımda bununla alakalı bir şeyler demiştide aklımda yok şu an normal mi?
Sürücüleri yeniden yüklediniz mi?

Hocam ben kartı 7 saat önce taktım PC'ye taktıktan sonra NVIDIA srücülerini elle sildim sonra AMD kurdum bir sorun yoktu DDU ile silmek bir yarım saat önce aklımda geldi şimdi NVIDIA'nın kalan sürüclerini DDU ile sildim AMD zaten 7 saat önce kurmuştum yani.

Vallahi hocam bilemedim. Yeni konu açarsanız yardımcı olurlar.

Vallahi hocam bilemedim. Yeni konu açarsanız yardımcı olurlar.

Hocam OCCT'yi kurdum ne yapmam gerekiyor bu arada.

1750267445872.png

O kanallara bakıp ne yapayım hangilerini söyleyeyim yani.

Maxoutput kısmı 564Wden başlıyor 72-10-6 diye yana sıralanarak gidiyor üsttede birsüür 12v 3.3v falan filan var.

Demek ki sizin PSU Max 564W sunuyor sisteminize. İşlemci ve ekran kartı kabaca 300-350W çekse geri kalan sistem parçaları ise 100W çekse tahminimce 450-500W Max çeker. Yani güç kaynağınız yeterli geliyor ama biraz sınırlarına dayanıyor. İleride iyi verimlilikte bir güç kaynağına geçerseniz özellikle Gold Plus gibi hem uzun ömürlü olur hem de güç kaynağını çok zorlamamış olursunuz. Şu anlık kullanın bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum zaten çoğu PSU da gerekli olan sigorta korumaları oluyor. (isimsiz ve merdiven altı bir PSU kullanmıyorsanız tabii ki.)

Sorunuza gelecek olursak HWiNFO gibi bir sistem değerlerini gösteren yazılım indirin ardından stres testi programında tüm sistemi %100 çalıştırın. Benim önerim ekran kartı hariç AIDA64, ekran kartı için FurMark olur. Her iki programıda aynı anda çalıştırın ve HWiNFO'dan o dediğim voltaj kanallarına bakın. Mesela 12v kanalı 11.9-12.1 gibi bir aralıkta olmalı diyebiliriz yani voltaj kanallarına yakın değerler vermeli. Zaten veremiyorsa HWiNFO'da kırmızı olur ve sizi uyarır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı