i5 12400F RX 7700 XT sisteme 650W PSU yeterli olur mu?

Pentagon

Hectopat
PG650B01 kodlu PSU'yu kullanıyorum 2 yıl önce falan almıştık şimdi sistemi yükseltmeye karar verdim. Kendim PSU veya tamamen bilgisayar montajını bilmediğim için PSU'yu 1 2 ay sonrasına değiştireceğim. Sistem bu şekilde düzgün çalışır mı acaba?

Yani 12v kanalı kabul edilebilir değerde. 11.400'ün altını görürse sıkıntı yaşarsın. 5V da sağlıklı duruyor. Ama yine de dediğim gibi en kısa sürede o PSU'yu değiştirmeni öneririm.

Demek ki sizin PSU Max 564W sunuyor sisteminize. İşlemci ve ekran kartı kabaca 300-350W çekse geri kalan sistem parçaları ise 100W çekse tahminimce 450-500W Max çeker. Yani güç kaynağınız yeterli geliyor ama biraz sınırlarına dayanıyor. İleride iyi verimlilikte bir güç kaynağına geçerseniz özellikle Gold Plus gibi hem uzun ömürlü olur hem de güç kaynağını çok zorlamamış olursunuz. Şu anlık kullanın bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum zaten çoğu PSU da gerekli olan sigorta korumaları oluyor. (isimsiz ve merdiven altı bir PSU kullanmıyorsanız tabii ki.)

Sorunuza gelecek olursak HWiNFO gibi bir sistem değerlerini gösteren yazılım indirin ardından stres testi programında tüm sistemi %100 çalıştırın. Benim önerim ekran kartı hariç AIDA64, ekran kartı için FurMark olur. Her iki programıda aynı anda çalıştırın ve HWiNFO'dan o dediğim voltaj kanallarına bakın. Mesela 12v kanalı 11.9-12.1 gibi bir aralıkta olmalı diyebiliriz yani voltaj kanallarına yakın değerler vermeli. Zaten veremiyorsa HWiNFO'da kırmızı olur ve sizi uyarır.

O kadar büyük bir sorun yok yani.

Hocam sistem genelde bu kadar ağır yük altında çalışmıyor örneğin oyundayken işlemci 20 kullanıyor ekran kartını 100 ayrıca bu işlemi kapattıktan sonra 12v kanalı 11.9 vermeye başladı.
Yani hocam, tek sorun voltaj değil ki. PSU’nun hangi korumaları barındırdığını da bilmiyoruz. İleride bir sorun yaşarsanız, tüm sistemi riske atabilir, hatta komple yakabilir. Ben olsam, o PSU’ya böyle bir sistemi emanet etmezdim.

Yani hocam, tek sorun voltaj değil ki. PSU'nun hangi korumaları barındırdığını da bilmiyoruz. İleride bir sorun yaşarsanız, tüm sistemi riske atabilir, hatta komple yakabilir. Ben olsam, o PSU'ya böyle bir sistemi emanet etmezdim.

Şu saatten sonra size katılıyorum hocam bu şekilde bilgisayarı kullanmaamaya karar verdim ekran zaten durmadan açılıp kapanıyordu bunun üzerine bir de oyun sırasında bilgisyarı yeniden başlattı bu sebepten dolayı eski ekran kartımı kullanmaya karar verdim yeni PSU alana kadar.

Yani hocam, tek sorun voltaj değil ki. PSU'nun hangi korumaları barındırdığını da bilmiyoruz. İleride bir sorun yaşarsanız, tüm sistemi riske atabilir, hatta komple yakabilir. Ben olsam, o PSU'ya böyle bir sistemi emanet etmezdim.

Hocam ben şimdi 750W Gold 80 Plus XPG kayber PSU aldım taktım bunu sisteme konuyuda biraz hortlatıyorum kusura bakmayın voltaj değerleri nasıl acaba?

1750801828748.png

Son düzenleme:
Şu saatten sonra size katılıyorum hocam bu şekilde bilgisayarı kullanmaamaya karar verdim ekran zaten durmadan açılıp kapanıyordu bunun üzerine bir de oyun sırasında bilgisyarı yeniden başlattı bu sebepten dolayı eski ekran kartımı kullanmaya karar verdim yeni PSU alana kadar.

Hocam ben şimdi 750W Gold 80 Plus XPG kayber PSU aldım taktım bunu sisteme konuyuda biraz hortlatıyorum kusura bakmayın voltaj değerleri nasıl acaba?

Eki Görüntüle 2519922

Gayet iyi. +12v kanalı 11.40 v – 12.60 v arası iyi sayılıyor. 5V kanalı içinde 4.75 v – 5.25 v arası iyi sayılıyor. Sizinkilerde olması gerektiği gibi. Yanlız bu sistem yükteyken aldığın bir görüntü mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı