i5-12400F sistem format atılmasına rağmen akıcı değil ve kasıyor

Daniellvl

Decapat
Yer
Türkiye
Format atmadan önce Windows 10 kullanıyordum ve anlık takılamalar, pikselleşme, pürüzleşme vardı. Format attım, Windows 11'e geçtim. Alt+Tab atarken Chrome'dan sekme açıp kaparken, oyun oynarken bir akıcı olmama durumu var ve Chrome'de sekmeler açılırken logo etrafında dönen yüklenme animasyonu bile kasıyor. Bu durum 2 aydır belki daha fazladır devam ediyor. Yardım edebilecek varsa sevinirim.
-sistem özellikleri-
-MSI Pro H610M-G
-i5 12400F.
-PNY RTX 3060 8 GB.
-Adata Legend 700 512 GB M.2 SSD okuma:2000MB/s yazma:1600MB/s
- 2 adet Adata XPG Gammix D30 8 GB DDR4 3200 MHz.
-Xigmatek X-Power serisi 600W 80 Plus güç kaynağı.

Format atmadan önce Windows 10 kullanıyordum ve anlık takılamalar, pikselleşme, pürüzleşme vardı. Format attım, Windows 11'e geçtim. Alt+Tab atarken Chrome'dan sekme açıp kaparken, oyun oynarken bir akıcı olmama durumu var ve Chrome'de sekmeler açılırken logo etrafında dönen yüklenme animasyonu bile kasıyor. Bu durum 2 aydır belki daha fazladır devam ediyor. Yardım edebilecek varsa sevinirim.
-sistem özellikleri-
-MSI Pro H610M-G
-i5 12400F.
-PNY RTX 3060 8 GB.
Termal macunda sorun olabilirmi ve ssd sağlığı ne durumda?

-sistem özellikleri-
-MSI Pro H610M-G
-i5 12400F.
-PNY RTX 3060 8 GB.
Driverlari guncelleyin veya SSD sağlığına bakın

Termal macunda sorun olabilir mi ve SSD sağlığı ne durumda?

Termal macun için konuşursak bilgisayar 2. yılını dolduracak zamanı gelmiş olabilir ama bilgisayarın ısınması gerekmiyor mu ya da fan sesi gelmesi gerekmez miydi?
SSD sağlığına nasıl bakabilirim?

Driverlari guncelleyin veya SSD sağlığına bakın.

Elimden geldiğince anakart, ekran kartı ekipmanlara kadar driver yükledim.

Bir ara bir uygulama indirmiştim performans ölçen orada ekran kartı darboğazı yazıyordu. Ne ile alakalı olabilir?

Termal macun için konuşursak bilgisayar 2. yılını dolduracak zamanı gelmiş olabilir ama bilgisayarın ısınması gerekmiyor mu ya da fan sesi gelmesi gerekmez miydi?
SSD sağlığına nasıl bakabilirim?

Elimden geldiğince anakart, ekran kartı ekipmanlara kadar driver yükledim.

Bir ara bir uygulama indirmiştim performans ölçen orada ekran kartı darboğazı yazıyordu. Ne ile alakalı olabilir?

Hocam o termali yenile seriden.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı