I5-12400F ve RTX 4070 sistemde darboğaz için yükseltme yapmak

BossBx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu PC builds sitesine göre 1080 de %33'lük bir darboğaz gösteriyor sistemim. Bunu 2K ya çekince göstediği darboğaz yüzdesi azalıyor ama forumlara baktım biraz bu tarz sitelerin yanlış bilgi verdiğini yazanlar olmuş. Darboğazı minimale çekmek istiyorum eğer ki darboğaz bu kadar yüksek ise ya da uygun fiyatla işlemci alıp upgrade etmeye çalışacağım. Ama emin olmam gerekiyor bu yüzden sizlerin yardımınıza ihtiyacım var

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230720-104031_1.jpg
    92,3 KB · Görüntüleme: 52
  • Screenshot_20230720-104051_1.jpg
    92,6 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_20230720-104157_1.jpg
    78,7 KB · Görüntüleme: 46
Bu kadar yüksek bir sisteme sıvı soğutucu almadın mi? Cidden çıldırmış olmalısın.

Bu site forumda yasak ve bu işlemciyle 1440p'de darboğaz olmaz için rahat olsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Almadan önce falan izledim baktım hocam ama site beni yanılttı. Görünce bi şok oldum emin olamadım bende sizlerden yardım almak istedim.

Çok bilgili değilim hocam bu konularda güçlü sistem almak istedim sadece.

O site çok saçma (başka bir şey diyecektim de dilim varmadı) 7600X ile 4070 sistemime %50 bottleneck diyordu. Şimdi 1080p Ultra ayarlarda bile %90 kullanılıyor kart 2K'da %99 oluyor. Ayrıca darboğaz endişeleneceğin bir şey değil Valorant vs. oynuyorsan ekran kartı %30'da kullanılır.

Bu kadar yüksek bir sisteme sıvı soğutucu almadın mi? Cidden çıldırmış olmalısın.
Soğutucu almadığını nereden anladınız?

Anladım hocam. Peki arkadaş yukarıda bi sitem etti bana iyi niyetiyle. Sıvı soğutma olmadığı için. Sizce de olmalı mı yada şart mı?

Anladım hocam. Peki arkadaş yukarıda bir sitem etti bana iyi niyetiyle. Sıvı soğutma olmadığı için. Sizce de olmalı mı ya da şart mı?

Stok soğutucu kullanmayı düşünüyorsanız Valorant'ı 95 derece oynamaya hazır olun. Ama uygun fiyatlı bir kule tipi alırsanız sıkıntı çıkarmaz. İlla sıvı soğutma olmasına gerek yok. Yeni bir konu açabilirsiniz soğutma için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…