i5-12400F ve RX6600 sistem yükseltmeye değer mi?

Souh232

Hectopat
Yer
Bursa.
Daha fazla  
Yeni alacaklarım; AMD Ryzen 5 7500F İşlemci + RX 9060 XT 16 GB + B650 Eagle AX Anakart

Halihazırda bende olan parçalar; i5-12400F İşlemci + RX6600 8 GB Ekran kartı + Prime H610M-K D4 Anakart

Bilgisayar parçalarımı değiştirmek istiyorum, sizce yapacağım bu değişiklik parasına değer mi?

Kesinlikle güzel bir yükseltme olur ama anakart biraz sanki fazla mı pahalı bilemedim, para varsa dert etmeye gerek yok tabii.

Kesinlikle güzel bir yükseltme olur ama anakart biraz sanki fazla mı pahalı bilemedim, para varsa dert etmeye gerek yok tabii.
AM5 soket bir anakart önerir misin daha uygun bir fiyata ben çok araştıramadım anakartı, en anlamadığım konu.

gerek yok bence şöyle 1 2 yıl sonra derim hem ne oynuyorsun ki

gerek yok bence şöyle 1 2 yıl sonra derim hem ne oynuyorsun ki
CS falan oynuyorum bazen arkadaşlarla ready or not giriyoruz, ready or notta fsr var fps cok problem olmuyor onda fakat csde fps düşük, hem gelecekte çıkacak oyunlardan da mahrum kalmayayayım diye düşündüm

Sadece ekran kartını yükselt yeter 2 yıl götürür 2 yıl sonra belki AM6 çıkacak belki 16-17.Nesil i7 ler efsane bir şey olacak. Yani anakart işlemci yükseltmesine gerek yok şuan.

RAM 16 ise 32, SSD Sata ise Nvme yapılabilir.

İşlemci yükseltmesi de, ekran kartı yükseltmesi de gayet iyi gözüküyor. Bence değer, sizi üzmeyecektir.

Sizinki pek yükseltme olmuyor sanki kasa PSU ve SSD hariç her şeyi değiştiriyorsunuz

Parasında değer mi diye soracak olursan; ekran kartı için kesinlikle değer performans olarak ikiye katlarsın ama diğer parçalar (işlemci anakart RAM) geleceğe yatırım için şuanlık en mantıklısı ama performans olarak o kadar fark yaratmayacak haberiniz olsun, hikayeli oyunlarda %0-10, CS de işlemci önemli onda da %20-25 fark olacaktır.

Hocam i5 12400f den ryzen 7500f e geçmek sana fark yaratır ama başlangıç paketi bir işlemci için değermi o tartışılır. Ekran kartı değişimi yeter gibi şimdilik illa fark görmek istiyorum diyorsanız birazdaha para harcayıp işlemciyi 7800x3d yapın geçtiğinize deysin yoksa ben am5 yeni nesil ddr5 sistem felan falan diye harcadığınız paraya yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…