PSU fanı bozulmuştur ya da işlemci fanı dahil tüm fanları durdurarak test etmek lazım. Bu işlerden anlıyorum diyorsan tehlikeli ve zor olacak ama PSU fanını değiştirebilirsin ya da komple yeni PSU alabilirsin. Bu arada sese katlanadabilirzin hiçbir zararı olmaz. Kesinlikle fan sesi bayağı sürtme sesi geliyor coil whine öyle olmaz.
Fan nere değecek, fanı durdurdum elimle ses fanlardan gelmiyor.
Haha evet biraz sonra temizlik yapacağım, bakalım tozdan mı göreceğiz.
Evet yaptım onu, ses fanlardan kaynaklı değil.
Bilgisayarı temizledim, fanların içindeki tozları falan aldım. Ses azaldı ama devam ediyor, büyük ihtimalle ekran kartında geliyor. Coil whine dedikleri olay büyük ihtimalle ama boştayken stabil, çok alçak bir ses çıkarıyor. Fareyi hareket ettirince benzer bir ses ama daha cılız versiyonu çıkıyor.
Bu tür saçma sapan sesler Intel ekran kartlarında çıkmıyorsa bundan sonraki tüm kartlarım Intel olacak. Hiçbir performans sorunu yok, ben kıl bir insanım.
Videoda görüldüğü gibi fareyi hareket ettiriyorum cozurtu sesi geliyor. Bu sorun yazılım cart curt değil, bir çözümü olduğunu da düşünmüyorum, AMD ekran kartlarının doğası bu galiba.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.