i5 12400F vs R5 5600

berkeadali24

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, masaüstü bilgisayarımı Gaming için yükseltmeye çalışıyorum. Huawei GT 34 model monitör satın aldım. 165 Hz 1440P oyun oynamak istiyorum. GTX 3060 ekran kartı almayı planlıyorum. 7. nesin i5 işlemci kullanıyorum. Değiştirmişken onu da değiştirmek istiyorum. Forumlardaki tavsiyeler üzerine Ryzen 5 5600 model işlemciyi satın almayı düşünüyorum. Dün indirim üzerine MSI B550-A Pro model anakartı 1500-1600 TL civarında satın aldım. Ancak bugün i5 12400F işlemci testlerini inceleme fırsatım oldu. İki model arasında karar veremedim. Anakartı iade etme şansım bulunmakta. Ryzen 5 5600 3500-3600 bandında satılıyor. Anakartı 1600 TL bandında satın aldım. Performans olarak ve ileriye dönük olarak hangi sistem daha mantıklı? LGA 1700 soketli bir anakart ile 124000F kombinasyonu yaparak ileride DDR5 RAM'lere geçtiğimizde anakartı değiştirerek devam mı etmeliyim yoksa Ryzen 5 5600 ve MSI B550-A Pro kombinasyonunda mı devam etmeliyim sizlere danışmak istedim. i5 sistemi önerecekseniz anakart tavsiyesinde de bulunabilir misiniz? Sistemimi aşağıda paylaşıyorum. Ürün linklerini de aşağıda paylaşmaktayım. Teşekkür ederim.

• Rampage Falcon Kasa
  • 700W High Power PSU
  • MSI GTX 3060 Gaming Ekran Kartı (Alacağım)
  • SanDisk 240 GB SSD
  • 500 GB WD HDD
  • Huawei GT 34 model monitör

Amacınız oyun mu, programlama mı, yoksa günlük kullanım mı?

ürün burada daha uyguna geliyor

Bu daha iyi olur.
12400F almaya kalkarsan giris seviyesi bir anakart ve OC destegin olmayacak.

Merhaba Berke,

GT34 monitörü kullanmaya başladıktan itibaren bir inceleme yapma fırsatın olur mu ?
Ben de bu monitörü almayı düşünüyorum, 2-3 haftalık kullanım sonrası dönüş sağlayabilir misin ?

Monitörü 5900 TL'ye almıştım HB'den. Ekranı çok hoş gerek eğik tasarımı olsun gerek boyutu olsun. Malzeme kalitesini çok beğendim. Kasası çok sağlam ve baya ağır. Henüz çok oyun oynama fırsatım olmadı ama oyun için de bence ideal. Hemde film ve kodlama için kullanıyorum gayet memnunum. Tek bir problem yaşadım oda amd-freesync teknolojisine çok hakim değilim. Yüksek parlaklıkta freesnyc açınca ekranda yanıp sönmeler oluyor. Sırf bu problem yüzünden 2 hafta gözüm seyirdi. Rx570 Ekran kartımda yüksek hz ve çözünürlükte desteklemedi. Çözünürlüğü ve hzyi yüksek değerlere aldığım zaman görüntü gidip geliyordu bazı oyunlarda. Nvidia ekran kartıyla test ettiğimde aynı problemleri yaşamadım. O sebepten dolayı 3060 almayı düşünüyorum şimdi. Şahsi fikrimi sorarsan monitörü çok beğendim. Belirttiğim gibi sağlam ve dayanıklı bir kasası var. Gerekli herşey kutusunun içerisinden çıkıyor zaten. Tekrar alacak olsam aynısını alırdım o fiyat bandında. Takıldığın bişey olursa sorabilirsin çekinmeden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…