i5 12600K Assetto Corsa'da 70-80 derece oluyor

AspeXa

Hectopat
Daha fazla  
i5 12600K işlemci Gamepower normal bir soğutması var. Üzerinde 4060 Ti ekran kartı var. Assetto Corsa'da 15 dakika filan oynadım kasma vs yok ancak işlemci 70-80 arası ekran kartı 68 arası takılıyor. Bu sıcaklıklar normal mi? Yoksa kule tipi veya sıvı soğutma gibi sağlam soğutucularla desteklemem mi gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci macunu tam mı veya fanın tam oturduguna emin misiniz genelde bu tarz sıcaklıklar bundan kaynaklanabiliyor.

Aynen fan ondan bir de çok ses istemiyorum iyi is yapsin ama ses olmasın kule mi sıvı mı?
Sıvı soğutucu 0 ses ve kule tipine göre az daha iyi soğutma, kule tipi az ses iyi soğutma sunar ama fiyat farkları 2 3 katı olduğundan senin maddiyatına kalmış. Ben görüntüyü kule tipi çok bozduğundan sıvı soğutucu tercih ettim.

Bütçe 1000 1200 filan onerebileceginiz var mı?
Bütçeni bir tık aşıyor fakat i5 14400F'i Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB Intel ve AMD uyumlu İşlemci soğutucu Bununla soğutuyorum. Stres testinde 60 Derece üstünü görmedim.
Bütçen arasında ise Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 İşlemci soğutucu, 2 adet 120mm PWM fan, 4 adet 6mm Isı Borusu, Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili değerlendirebilirsin. Yanına bir de Thermalright Intel LGA 1700 soketli işlemciler için Güçlendirme Kiti (TF7 Termal Macun Dahildir) (LGA 17XX-BCF-BLACK) şu tarz bir güçlendirme kiti alırsan işlemci sıcaklığını unutturur bakmazsın bile.
Bütçen aralığında önerdiğimi kendim denemedim sadece sağdan soldan edindiğim bilgilere göre önerdim fakat ilk attığımı kendim denedim hâlâ kullanıyorum çok başarılı. Alırken Kasanızın desteklediği uzunluğu da dikkat etmeyi unutmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı