i5-12600K sistem toplama

Historicus

Kilopat
Arkadaşlar selam,

Aşağıda bıraktığım sistemden parantez içinde eski sistemimde sahip olduğumu belirttiklerim hariç olan parçaları şu anda bulunduğum Avrupa'dan alıp geleceğim (anakart hariç). Özellikle fiyatlarını (ve başka parça önerileriniz için de bütçem olan) yanına yazıyorum, sizce bu fiyatlara daha iyi parçalar bulabilir miyim? Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. Türkiye'den almamın daha mantıklı olacağını söylediğiniz parçalar varsa onu da söylerseniz sevinirim.

CPU: Intel Core i5-12600K 3.7 GHz 10-Core Processor
290 Euro

CPU Cooler: Game Booster Nitro 120 ARGB 120mm (sahibim)

Motherboard: ASUS PRIME B660-PLUS D4 LGA 1700 Soket Anakart
3000 TL

Memory: Corsair Vengeance LPX 32 GB (2 X 16 GB) DDR4-3600 CL18 Memory
90 Euro

GPU: ASUS Dual OC GeForce RTX 3060 Ti 8 GB
480 Euro

Power Supply: Corsair CX650F 650W 80+ Bronze Certified Fully Modular ATX Power Supply (sahibim)

Bu sistemle önümüzdeki yıllarda çıkacak Starfield, TES6 gibi oyunları oynamayı planlıyorum. Özellikle ekran kartı konusunda 3060-3060 TI-3060 Ti GDDR6X arasında kaldım. Bütçe ve VRAM farkından dolayı. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Ekran kartı hakkında şunu söyleyebilirim, eğer mümkünse 3060 Ti al. GDDR6 ile GDDR6X arasında ufak bir fark söz konusu ve bazı oyunlarda hemen hemen 3070 performansı verebiliyor. Eğer aradaki fiyat farkı çok değilse GDDR6X seçebilirsiniz. Youtube üzerinden birkaç karşılaştırma videosu bulabilirsiniz. Ben de GDDR6X kullanıyorum, performansı fena değil.

Olmamış sistem, toplam bütçeniz nedir?
Neden olmamış, açıklayabilir misiniz? TECHNOPAT-TN5 esas alarak oluşturdum aslında sistemi. Bütçem şu anda belli değil, yurt dışında kısa bir dönem kalacağım tam olarak para durumum belli değil o yüzden. 3 ay içinde alıp döneceğim. Aşağı yukarı parçaların altına yazdığım fiyatlar bütçemi oluşturuyor şimdilik.

Ben ilk 3070 düşünmüştüm ama burada nedense 300 Euro daha pahalı 3070 3060ti'ya göre. O yüzden gddr6x daha mantıklı diye düşündüm. Dediğiniz gibi karşılaştırma videolarından da anladığıma göre daha stabil ve verimli çalışıyor normal 3060ti'ya göre. Ama direkt 3060 çok ucuz o yüzden biraz aklım kayıyor ama kaliteli de olması önemli tabii

Bir de anakart olarak TECHNOPAT-TN5'deki anakartı tercih ettim ama daha iyi 3000-4000tl arası bir anakart önerirseniz çok iyi olur.

Arkadaşlar forumdaki önerilere göre şu anakartta karar kıldım: Gigabyte B660 GAMING X AX DDR4 ATX LGA1700 Motherboard

Bir arkadaş olmamış sistem yazmıştı, tam anlamadın neden olmadığını? Sistemde sıkıntı yok değil mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…