Merhaba arkadaşlar, bende şu anda mevcut olarak MSI GeForce RTX 4060 bulunuyor. Fakat ben bu ekran kartının benim gibi birisini çok götüreceğini düşünmüyorum. Çünkü 8 GB VRAM'e sahip. Ve 8 GB VRAM için 4060 Ti almak istemiyorum. Eğer ekran kartı değişeceksem direk 4070 Ti veya 4080 alasım var. Bu işlemci bu ekran kartını besler mi? Tabii darboğaz sadece ekran kartıyla kalmıyor sizin için sistem bilgilerimi komple yazacağım.
Intel Core i5-13400F.
RTX 4060 8 GB VRAM.
MSI Pro H610M-G (DDR5 destekli.)
2x8GB DDR5 RAM (Bu arada 2x16 geçmek istiyorum ışıklı RAM önerirseniz mutlu olurum ve uyar mı sistemime?)
Asıl yazmanız gereken şey çözünürlük ve oynadığınız oyun tipi.
4K’da işlemci ağırlığı olmayan oyunda besler. 2K’da biraz eksik kalır ama hikayeli oyunlarda vs yine kurtarır. “Eksik kalır” dediğim de zaten şu an için pek hissetmezsiniz 150 yerine 130 FPS alırsınız vs.
Asıl yazmanız gereken şey çözünürlük ve oynadığınız oyun tipi.
4K’da işlemci ağırlığı olmayan oyunda besler. 2K’da biraz eksik kalır ama hikayeli oyunlarda vs yine kurtarır. “Eksik kalır” dediğim de zaten şu an için pek hissetmezsiniz 150 yerine 130 FPS alırsınız vs.
Hocam diğer makaleleri,forumları ve başlıkları inceledim anladığım kadarıyla 1080P az kalıyor,ben şu an 1080P 240HZ bir monitör kullanıyorum fakat 240HZ gibi bir monitörü bırakmak istemiyorum.Çift monitör kullansam yani hikayeli oyunlarda 240HZ olanı kullansam ve diğer monitörü genel olarak kullansam sıkıntı olur mu ?
hocam o zaman 4070 ti alırsam darboğaz %1 ile 2 civarı olur değil mi ?
Hocam diğer makaleleri,forumları ve başlıkları inceledim anladığım kadarıyla 1080P az kalıyor,ben şu an 1080P 240HZ bir monitör kullanıyorum fakat 240HZ gibi bir monitörü bırakmak istemiyorum.Çift monitör kullansam yani hikayeli oyunlarda 240HZ olanı kullansam ve diğer monitörü genel olarak kullansam sıkıntı olur mu ?
Hocam demek istediğim ana monitor 2K olarak duracak fakat yan monitörüm 1080p olacak, çünkü 2K 240Hz şeklinde monitor yok olsa bile 4070'in destekleyeceğini sanmıyorum.
Hocam demek istediğim ana monitor 2K olarak duracak fakat yan monitörüm 1080p olacak, çünkü 2K 240Hz şeklinde monitor yok olsa bile 4070'in destekleyeceğini sanmıyorum.
hocam o zaman 4070 ti alırsam darboğaz %1 ile 2 civarı olur değil mi ?