i5-13400F işlemci yükte 100 dereceye çıkıyor

Konuyu iyi oku. Konu sahibinin mesajını iyi oku. Boşta bile 70-80 derece olduğunu söylüyor. Attığı fotoğraftan normal olmadığını anlıyorsun.
Bu işlemciyi kullandın mı sen? Tecrüben var mı? Bilgin var mı?

Benim de browser açarken 80 dereceye çıkıyordu, Z790 anakartım ve Arctic 34 Duo sogutucum olmasına ragmen. Kafam kadar MOSFET ve sogutucuyla warzonu 85 derecede oynuyordum. Intel'in bu yılki işlemci sorunları cok cektirdi bize.

13 ve 14 nesil sorunlu, burada bas bas bağırdım anlatamadık. İçerik üreticileri daha bu yaz uyandı. Bende vardı 13400F sattım. Maden ocağı gibi ısınıyordu gereksiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlemciyi kullandın mı sen? Tecrüben var mı? Bilgin var mı?

13 ve 14 nesil sorunlu, burada bas bas bağırdım anlatamadık. İçerik üreticileri daha bu yaz uyandı. Bende vardı 13400F sattım. Maden ocağı gibi ısınıyordu gereksiz.

Hepsi değil hocam, yeni stok ürünlerde sıkıntı yok, buraya yazan arkadaşlarda var ürün değişimi sonrası ısı ve voltajın iyileştiğini. Eski stok veya ilk satılan ürünler muhtemelen sorunlu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-26 001751.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-26 001751.png
    47,5 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Evet stok fan kullanıyorum.

Hocam size zahmet şurayı da çekebilir misiniz? Biliyorum sıcaklıklar bu haldeyken stres testi yapmak korkutucu biraz ama en azından kronik voltaj sorunu mu degil mi onu anlamis olacagiz;

Ayrıca bu işlemci için stok fan çok yetersiz fakat idle durumda 70 derece olmasını buna bağlamıyorum, 70 derece absürt bir sıcaklık boştaki bir bilgisayar için. Yalnızca kule tipi sogutucu almanızı oneririm ilerleyen zamanda.

Tekrar ekliyorum, biosunuz güncel mi? Firmalar intel için microcode update'leri yayınlıyor, stabiliteyle ilgiliyse sorun bios update'i ile dereceleri düşen çok kullanıcı var yabancı forumlarda.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-08-26 004305.png
    Screenshot 2024-08-26 004305.png
    64,4 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Hocam size zahmet şurayı da çekebilir misiniz? Biliyorum sıcaklıklar bu haldeyken stres testi yapmak korkutucu biraz ama en azından kronik voltaj sorunu mu degil mi onu anlamis olacagiz;

Ayrıca bu işlemci için stok fan çok yetersiz fakat idle durumda 70 derece olmasını buna bağlamıyorum, 70 derece absürt bir sıcaklık boştaki bir bilgisayar için. Yalnızca kule tipi sogutucu almanızı oneririm ilerleyen zamanda.

Tekrar ekliyorum, biosunuz güncel mi? Firmalar intel için microcode update'leri yayınlıyor, stabiliteyle ilgiliyse sorun bios update'i ile dereceleri düşen çok kullanıcı var yabancı forumlarda.
Biosum güncel değil henüz. Termal macun ile ilgili de olabilir mi bu sıcaklığın sebebi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-26 155315.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-26 155315.png
    33,9 KB · Görüntüleme: 27
BIOS'um güncel değil henüz. Termal macun ile ilgili de olabilir mi bu sıcaklığın sebebi?

Hocam voltaj seviyeleriniz gayet stabil, diğer değerlerde de bir sorun gözükmüyor. 5 ay gibi kısa bir sürede termal macunun eskimesi zor bayağı, ama siz yine de bir bakın isterseniz. Montaj hatası olsa daha aldıgınızda sorun cıkarırdı diye düşünüyorum. Termal macun yenileyip BIOS Update yapmak en iyi sanirim su an, islemci degerlerinde bir sıkıntı yok cunku, donanımsal bir sorun var ortada.

Kaspersky, Malwarebytes, ESET, BitDefender. Bunların hepsiyle ilk önce hızlı sonra tam tarama gerçekleştirin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı