i5 13400F RTX 3060Ti sistem için oyun tavsiyesi

Merhaba rica ederim ben de. Evet mutlaka Detroit ve RDR2 oynamaya çalışın, o halde ben de size kendi en iyilerimi paylaşayım izninizle ve mutlaka oynamanızı tavsiye ediyorum bir şekilde, çünkü seveceğinize eminim, elbette zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence seversiniz . Korku oyunları kategorisinde kesinlikle en sevdiğim seri Resident Evil serisi ve özellikle hem günümüze uygun hem de bilgisayarda akıcı rahat AAA oyun deneyimi yaşatacak olan RE oyunlarını önereceğim, çünkü çok köklü yıllardır olan bir oyun ama günümüze uygun olanları ve gönül rahatlığıyla oynayabileceğiniz RE'leri söyleyeceğim. İlk olarak hem hikaye hem korku açısından ve oynanış kontrolleri inanılmaz rahat olan Resident Evil 7 ve 8 Village öneriyorum bu ikisi birer devam oyunları hatta içlerinde bolca DLC'lerde var ve onlarla beraber tavsiye ediyorum çünkü hepsi hikaye olarak bağlantılı ve çok tatmin edici hikayesi korku düzeyi var. İlk Önce RE7 oynayıp isterseniz bir kaç ek paketini oynayabilirsiniz ücretsiz ek paketleri de var ''Not A Hero'' gibi. RE8 Village ise ''Shadow Of Rose'' ek paketini mutlaka öneririm benim bugüne kadar oynadığım en iyi DLC idi bu ve bayağı ağlamıştım. Bunlar dışında bir de Remake yapılan (oyunlarda yeniden yapım olması benim için şahsen önemli, çünkü Remastered olduğu zaman sadece grafikler yenileniyor HD falan deniliyor o kadar, ama Remake olduğu zaman yeni bir oyunmuş gibi hem oynanış kontrolleri günümüze uygun yapılıyor hem hikaye üzerinde değişiklikler yapılabiliyor temelde aynı oyun olsa bile gerçekten yeni çıkmış bir oyundan farkı olmuyor) RE2 - RE3 - RE4 Remake öneriyorum bunlarda da çok efsane ve uzun süreli ek paketler var onları da tavsiye ederim hiç biri sizi üzmez ne hikaye ne oynanış ne grafik olarak. Yazım biraz uzun olduğu için şimdiden özür dilerim, detaylıca anlatıyorum ki, ''Acaba bu oyunu sever miyim? Veya fikir edinmek için inceleme oynanış videolarına tek tek baksam mı?'' Gibi soruları yazarak biraz da olsa anlatabilmek için. Hikaye olarak en sevdiğim oyunu bu yıl oynadım, zamanında 2013 yılında çıkmış olan The Last Of Us Part 1, sanırım Remake olarak yapıldı 2022 yılında yani hem PS için hem PC için yaptılar, ilk yapıldığında geçen yıl deneme fırsatım olmamıştı çünkü işlemcim kötüydü, ve oyun çok aşırı bozuk olarak çıkarmışlar bilgisayara, RTX 3060 Ti ve 13400F işlemci ve 16GB RAM sistemim ve bu şekilde yüksek ayarlarda 70 FPS civarında oynayabildim, ama önceki işlemcim ile mümkün değildi bu. Eğer oyunun bilgisayar için ne kadar bozuk olduğunu saymazsak bana göre en iyi oyunlardan biridir, bu oyunu bir kaç ay önce bitirdim ve halen aklımda, ek paketiyle beraber bitirdim, artık başka hikayeli oyunlar oynayamıyorum kesinlikle katlanamıyorum AAA bile olsa, hemen karşılaştırma yapıyorum. ''Ya adamlar TLOU'da bunu bunu yapabilmişler, ama bu oyun neden bu kadar vasat?'' Bu oyunu oynadıktan sonra başka oyunları oynamaya katlanamıyorum bile hikaye olarak ve daha da önemlisi hikayenin sunumu olarak çok zayıf gelmeye başladılar. Ayrıca bu firma sağ olsun Naughty Dog, yaptıkları oyunları hep tamamen Türkçe olarak yapıyorlar yani altyazıdan ziyade seslendirme de var, Uncharted serisi için de geçerli, o da güzel ama hikaye olarak kesinlikle TLOU kadar iyi değil. Ama Uncharted'da öneriyorum elbette o da çok güzel. Açık dünya oyunları olarak ise sizin de zaten oynamayı planladığınız RDR2 başta olmak üzere en sevdiğim oyundur, çünkü yaşayan bir dünyası var ve bana göre ömürlük bir oyun, yapay zeka çok kaliteli olduğu için ve her NPC için ayrı ayrı uğraşılmış olduğu için bana göre asla bitmeyecek eskimeyecek oyundur kendisi. Hikayesi zaten güzel ama hikaye bittikten sonra bile her şekilde devam edilebilir bir oyun yani asla üzmez, yan görevlerden ziyade rastgele olaylar da var gezdiğiniz her bölgede her kasabada. Yıllardır oynuyorum halen oynuyorum ve halen keşfedilecek yeni bir şey buluyorum oyunda ''Aaa bunlar da varmış'' gibi. Başka açık dünya ve hikaye odaklı oyun önerilerim de var tabii, Spider-Man Remastered ve Spider-Man Miles Morales, bu iki oyunu da bitirdim ve halen devam ediyorum çünkü aynı şekilde yaşayan bir dünyası var ve oyunda kendinizi özgür hissediyorsunuz çok akıcı çok gerçekçi çok güzel grafikleri olan iki oyun, ben şahsen hikaye olarak ve atmosfer olarak Miles Morales daha fazla sevdim sadece Spider-Man'e göre ana hikayesi daha kısaydı, ama önemli değil. Aslında bu iki oyun da birbiriyle bağlantılı, bu daha da güzel bir şey bence ve klasik eğer süper kahraman filmlerini izlediyseniz zaten az çok tahmin edebilirsiniz hem duygusal yönü olan hem kendinizi bir şeyler başarmaya insanları kurtarmaya mecbur hissettiğiniz ve kendinizi özel güçlere sahipmiş gibi hissettiğiniz oyunlar ve indirimlerde çok güzel fiyatlara düşebiliyorlar. Şimdilik bu kadar olsun öneri, çünkü yazım çok uzadı tekrar özür diliyorum sizden. Korku kategorisinde RE serisi dediğim gibi 2-3-4 Remake, ve 7-8. Açık dünya yönünde hem hikayeleri güzel hem yaşayan bir açık dünyası olan RDR2, Spider-Man Remastered ve Miles Morales. Hikaye odaklı olarak da zaten sizin de söylediğiniz Detroit başta olmak üzere sonra TLOU Part 1 bakabilirsiniz eminim hoşunuza gider oynanış olarak da çok güzel yani kontrolleri rahat. Son olarak sizin bana önerdiğiniz oyunlara baktım, Disco Elysium çok duydum ama hiç bakmamıştım izometrik oyunları pek sevmediğim alışamadığım oynayamadığım için, ama öneriniz üzerine bugün inceleyeceğim videolarını ve bir çok kişinin bu oyunu çok beğendiğini biliyorum ve bakacağım teşekkürler. Gamedec hiç duymamıştım ama ona da bakacağım şimdi, tekrar teşekkür ederim.

Estağfurullah olur mu öyle şey okumayı seviyorum zaten benim için bir sıkıntı yok özür dilemeyin lütfen mahcup hissediyorum emek verdiğiniz için çok teşekkür ederim kısaca açıklasanız bile olurdu aslında boşuna yormasaydınız kendinizi keşke. RE serilerini oynamayı değil de daha çok izlemeyi seviyorum aslında bazı oyunlar benim için öyle yani kendim oynamak istemiyorum ama izlemesi çok keyifli oluyor bilmiyorum sizde var mı bu durum biraz değişik kusura bakmayın RE, The Long Dark çok sevdiğim oyunlar ancak ben oynarken zevk alamıyorum istemiyorum açıkçası nedenini bilmiyorum. Ama izlemeyi seviyorum seri olarak bitirdim hatta The Long Dark'ı. RE tarafında ise village (sanırım en son çıkan oydu) onu bitirdim izledim yani, bir de 3'ün remakesini izlemeye başlamıştım ancak yarıda kaldı. Dediğim gibi bazı oyunlar nedense beni sarmıyor sarıyor da oynaması sarmıyor izlemesi zevkli geliyor bilmiyorum neden. Süper kahraman serilerini genel olarak sevmiyorum ama sizin için bir göz atacağım, TLOU oynamayı düşündüğüm oyunlar arasında elbette herkes methediyor Uncharted serisine bakacağım teşekkür ederim. Aslında TLOU'yu oynamasam mı ya öyle bir anlattınız ki oynadıktan sonra başka oyunlar sizi sarmayacak oynayamacaksınız gibi geldi ;D ayrıca öncelikle Disco Elysium'u oynamanızı tavsiye ederim fiyatı şu an ne durumda bilmiyorum ben 60 TL'ye almıştım. Gayet değer seveceğinizi düşünüyorum başta biraz karmaşık geliyor ilk 4-5 saati oturmayabilir ama devam ederseniz bırakmadan sürüklüyor oyun sizi. Beğenirseniz Gamedec oyununa bakarsınız mantık olarak aynı evren ve hikaye farklı sadece. Ek olarak duydunuz mu bilmiyorum ama Valheim de güzel oyundur tek başına da oynanabilir ama ekiple daha çok sarıyor,ilk çıktığı zaman 3-4 kişi oynuyorduk keyifli ve heyecanlıydı ancak şuan öyle bir imkan yok maalesef. İnceleyebilirsiniz isterseniz 2 kişi bile olsanız saracağını düşünüyorum.

Mahcup olmayın lütfen, o halde özür dilemeyeceğim artık pardon. TLOU evet benim için böyle oldu ne zaman hikaye odaklı oyun oynasam hep yarım kalıyor bitiresim gelmiyor, yani yine güzel oyunlar olsa bile TLOU'da olduğu gibi olmuyor böyle her gün gireyim bitirme hırsıyla oynayayım merak edeyim falan pek olmuyor, ya hikaye sunumu onun kadar başarılı hissettirmiyor ya baştan sona hiç bitmeyen aksiyon ve şimdi ne olacak gibi beklenti içine giremiyorum yani genel anlamda hikaye örgüsü ve oyunun gidişatı o kadar iyi bir oyuna denk gelemedim henüz, elbet var bu arada yok değil, ama zaten onları da oynadım hep yani hoşuma giden oyunlardan bahsediyorum zaten oynayıp bitirdiğim çok oyun var ama TLOU yeri ayrı kaldı hep. Halen güzel oyunlar var da işte onun kadar etkilenmediğim için daha yavaş oluyor bir kaç haftada bir ancak açıp oynuyorum pek aklıma bile gelmiyorlar . Bu aralar işte size söylediğim gibi CoD Black Ops Cold War oynadım. Disco Elysium ve Gamedec sırayla bakıyorum şimdi, Valheim duymuştum evet ama pek bakmamıştım ona da, ne yazık ki hep tek kişi olarak oynuyorum oyunları yani single player olarak, eğer yine de sorun olmaz tek kişi de zevkli olur derseniz hemen bakayım şimdi ona da videolarına. Uncharted konusunda onu da tavsiye ederim zaten TLOU ile aynı firma ve yine Türkçe altyazı ve seslendirme var Uncharted 4 ve kayıp miras iki oyun var PC için bu ikisini yaptılar, 4 henüz başlayamadım ama kayıp hazine eğlenceliydi, zaten oynanış olarak çok keyifli bir de her şey Türkçe olunca iyice sarıyor, ama hikaye olarak böyle TLOU'da olduğu gibi merak edip sonuna kadar acaba neler olacak nasıl bitecek gibi o kadar merak ettirmiyor kendini, eskiden Tomb Raider PS versiyonu olarak görülüyordu zaten bu Uncharted serisi, PS olmayan PC kullanıcıları Uncharted alternatifi olarak hep Tomb Raider serilerini oynardı alternatif olarak, ben de dahil. Tomb Raider sevdiyseniz bunu da seversiniz zaten, yani muazzam hikayesi yok merak ettirmiyor sonunda ne olacak gibi, ama sonuçta bir hikaye var ve akıyor sinematikleri falan gayet güzel dövüş sistemi de çok güzel. Bu arada oynamadıysanız Tomb Raider 2013, Rise Of The Tomb Raider ve Shadow Of The Tomb Raider'da tavsiyemdir. ROTTR ve SOTTR zaten devam oyunu biri 2016 diğeri 2018. Tomb Raider 2013 ise hikaye olarak daha güzel daha duygusal bir oyun. Diğer ikisi ise açık dünya ve daha uzun soluklu oyunlar ama yine de çok güzel atmosferleri var.

Teşekkür ederim. Anladım, mutlaka TLOU oynayacağım o zaman indirim falan kovalarız artık. Dediğim gibi Disco Elysium'u seveceğinizi düşünüyorum, umarım öyle olur. Valheim tek başına ne kadar sarar bilemiyorum hiç tek başıma oynamadım eskiden konuştuğum arkadaşlarımla oynuyorduk işte artık konuşmadığımız için saldım bende oyunu. Yeni sistemle nasıl görünüyor oyun merak ediyorum yine bir indirip bakacağım oyunu özetlemek gerekirse viking dünyasındayız bosslar var çeşitli oyun mekaniksel olarak Minecraft tarzı ama combat sistemi olsun görüntü vs olsun daha ileride tabii ki. Mekanikten kastım yapabileceğiniz şeylerin neredeyse sınırı olmaması. Koskoca bir harita var mesela 4-5 farklı biyom var biyomlara özel canlılar, düşmanlar var bayağı detaylı ve uzun saatler isteyen oyun. Dediğim gibi 2 kişi olsa bile en azından çok rahat sarar. Bu arada Rise of the tom Raider oynadım bitirdim teşekkür ederim. Uncharted'a bakacağım o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…