i5-13400F & RTX4060 vs. i5-12400F & RTX4060 Ti

Neden ön yargılı davranıyorsunuz ki hocam arkadaşın dediği gibi önbellekten dolayı valorant, cs gibi oyunlarda daha yüksek FPS alırsınız.
Siz ryzen işlemci tercih etmeyin hocam sıkıntı yok :D.
İşlemcinin ne kadar iyi olduğunu zaten biliyorum ama tercih etmek istemiyorum, ne işlemciyi kötüledim, ne de yalan bilgi verdim. Belli bütçem var, 2 sistem seçtim, 1 mi 2 mi diye soruyorum sadece, yoksa işlemciyle alakalı bir problemim yok. Bu benim kararım, alacak kişi de benim zaten, başkasına ryzen alma git intel al demiyorum, sadece ben kendimin tercih etmediğimi bildirdim. Buna karşı gelmeniz çok saçma.

İşlemcinin ne kadar iyi olduğunu zaten biliyorum ama tercih etmek istemiyorum, ne işlemciyi kötüledim, ne de yalan bilgi verdim. Belli bütçem var, 2 sistem seçtim, 1 mi 2 mi diye soruyorum sadece, yoksa işlemciyle alakalı bir problemim yok. Bu benim kararım, alacak kişi de benim zaten, başkasına ryzen alma git intel al demiyorum, sadece ben kendimin tercih etmediğimi bildirdim. Buna karşı gelmeniz çok saçma.
Karşı gelmiyorum sadece nedenini sordum bu model için değil genel olarak Ryzen işlemci istemiyorum demenize şaşırdım ama kişisel tercih dediğiniz gibi yanlış anlaşılmasın sadece meraktan sordum.

Karşı gelmedim hocam . Siz kazık yiyebilirsiniz yani. Beni ilgilendirmez.

Karşı gelmedim hocam . Siz kazık yiyebilirsiniz yani. Beni ilgilendirmez.
Kazık değil yine güzel hatta arkadaşın attığı işlemciden daha iyi bir işlemci de hani ben sebebini merak ettim neden öyle bir önyargı var diye. Ekran kartı olsa sorunları olabiliyor da işlemciyi merak ettiğim için sordum yani öyle karışmak veya karşı koymak için değil. Arkadaş istediğini seçer zaten.

Kazık değil yine güzel hatta arkadaşın attığı işlemciden daha iyi bir işlemci de hani ben sebebini merak ettim neden öyle bir önyargı var diye. Ekran kartı olsa sorunları olabiliyor da işlemciyi merak ettiğim için sordum yani öyle karışmak veya karşı koymak için değil. Arkadaş istediğini seçer zaten.
Ön yargı değil de tercih meselesi, ben intel seviyorum. İlk bilgisayarım da inteldi hep de intel kullandım, sadece laptopta ryzen 5 5600h kullanmıştım, her bilgisayarı açışta crash yiyordu işlemci driver'ı, ryzen de alırım yine sorun değil ama hep intel kullandım hiç de sıkıntı yaşamadım, böyle geldi böyle gidiyor anlayacağın. Intelden memnun olduğum için başka alternatiflere yönelme niyetinde değilim.

Tartışmanın anlamı yok. i5 13th R5 5600'den tabii ki daha iyi olabilir ama aralarındaki fiyat farkıyla 1 tane daha R5 5600 alınabiliyor. L3 cache ise işlemci tabanlı oyunlarda işe yarar diye yazmıştım, arkadaş istemiyorsa yargılamanın anlamı yok. Hayırlı olsun yeni sistemi. Konu kapanabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı