i5-13400F soğutucu takılmazsa sorun olur mu?

dodamanzi

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

1 ay önce topladığım sistemde 13400 F işlemci var. Kule tipi soğutucu aldım fakat kendim montajını yapamadım bilmediğim için.

Herhangi bir bilgisayarcıya da güvenemiyorum PC parçalarını değiştirebilir vs diye soğutucuyu takmazsam herhangi bir sorun olur mu?

Veya nereye taktırabilirim bir fikri olan var mıdır?

Soğutucu takmak zorundasınız.
Soğutucunun modeli nedir?
Burdan yardımcı olalım 5 dakikaya takarsın.

Merhaba arkadaşlar.

1 ay önce topladığım sistemde 13400 F işlemci var. Kule tipi soğutucu aldım fakat kendim montajını yapamadım bilmediğim için.

Herhangi bir bilgisayarcıya da güvenemiyorum PC parçalarını değiştirebilir vs diye soğutucuyu takmazsam herhangi bir sorun olur mu?

Veya nereye taktırabilirim bir fikri olan var mıdır?
Aldığınız kule tipi nedir? Soğutucu takmadan işlemciyi çalıştıramazsınız kendini kapatır zaten.

Son düzenleme:
İşlemciye herhangi bir soğutucu takılmazsa yada soğutucu yanlış bir şekilde takılırsa işlemcinin sıcaklığı 100 derecelere kadar gelir ve sisteme zarar verebilir internetten izleyerek kendinizde takabilirsiniz soğutucuyu kule tipi soğutucuyu takmak stok fana göre daha kolaydır sadece vidalama yapıcaksınız.

Soğutucu takmak zorundasınız.
Soğutucunun modeli nedir?
Burdan yardımcı olalım 5 dakikaya takarsın.

Kule tipi aldık bu ama hiç anlamıyorum beyler sök tak işlerinden :D

İşlemciye herhangi bir soğutucu takılmazsa yada soğutucu yanlış bir şekilde takılırsa işlemcinin sıcaklığı 100 derecelere kadar gelir ve sisteme zarar verebilir internetten izleyerek kendinizde takabilirsiniz soğutucuyu kule tipi soğutucuyu takmak stok fana göre daha kolaydır sadece vidalama yapıcaksınız.
Hocam içinde macun falanda var hiç anlamadığım için bulaşmak istemiyorum nedense

Aldığınız kule tipi nedir? Soğutucu takmadan işlemciyi çalıştıramazsınız kendini kapatır zaten.
Nasıl kapatır anlamadım dediğinizi 1 aydır çalışıyor PC Oyun vs oynuyorum.

Son düzenleme:

Kule tipi aldık bu ama hiç anlamıyorum beyler sök tak işlerinden :D
Ben bu tip klipsli olanlardan 3 tane denedim.
2 tanesi bunun gibi büyüktü onları uymadı bizim sokete.
Bende de sizinkiyle aynı soket var.
Takması kolay ama şöyle söyliyim bunu aldığınız paraya daha iyi markalar var ve LGA 1700 uyumlular.
Sizinkinin takmasında bir şey yok.
Paket içeriğinden çıkan şeffaf renk ayakları siyah braketin anakarttaki deliklere denk gelen kısımlarına takacaksınız ve anakarta sabitlemek için siyah uçları üstüne takacaksınız ardından mandalları braketin sağ solundaki çıkıntılara takıp sabitleyeceksiniz. Tabi işlemcinin üstüne termal macun sürmeyi unutmayınız.

Ben bu tip klipsli olanlardan 3 tane denedim.
2 tanesi bunun gibi büyüktü onları uymadı bizim sokete.
Bende de sizinkiyle aynı soket var.
Takması kolay ama şöyle söyliyim bunu aldığınız paraya daha iyi markalar var ve LGA 1700 uyumlular.
Sizinkinin takmasında bir şey yok.
Paket içeriğinden çıkan şeffaf renk ayakları siyah braketin anakarttaki deliklere denk gelen kısımlarına takacaksınız ve anakarta sabitlemek için siyah uçları üstüne takacaksınız ardından mandalları braketin sağ solundaki çıkıntılara takıp sabitleyeceksiniz. Tabi işlemcinin üstüne termal macun sürmeyi unutmayınız.
Bu uyumlu olurmu takabilir miyim yani anlayamadım tam

Bütçenizi attığınız linkteki ürüne göre 1200 TL kabul ediyorum.
Bir de siparişi acilen kurmak istediğinizi düşündüğüm için yurtdışı yerine Türkiye 'den bu bütçeye alabileceğiniz bir soğutucu tavsiye ediyorum.

Bu uyumlu olurmu takabilir miyim yani anlayamadım tam
Uyumlu olmama ihtimali var iade şansınız varsa iade ediniz.

Bütçenizi attığınız linkteki ürüne göre 1200 TL kabul ediyorum.
Bir de siparişi acilen kurmak istediğinizi düşündüğüm için yurtdışı yerine Türkiye 'den bu bütçeye alabileceğiniz bir soğutucu tavsiye ediyorum.

Uyumlu olmama ihtimali var iade şansınız varsa iade ediniz.
Nereden anlarız hocam uyumlu olup olmadığını

Hocam trendyolda özelliklerinde böyle yazıyor.
GAMETECH PRO HD120 2X RGB IŞIK 6X BAKIR KULE TİPİ İŞLEMCİ FANI TÜM İNTEL VE AMD İŞLEMCİLERLE %100 UYUMLUDUR.

Nereden anlarız hocam uyumlu olup olmadığını

Hocam trendyolda özelliklerinde böyle yazıyor.
GAMETECH PRO HD120 2X RGB IŞIK 6X BAKIR KULE TİPİ İŞLEMCİ FANI TÜM İNTEL VE AMD İŞLEMCİLERLE %100 UYUMLUDUR.
Merhaba hocam öyle yazıyorlar ama yazan normal mahalle esnafı.
Ürünün üreticisi değilki.
O braketler evrensel diye geçiyor ama lga 1700 ile uyum sağlayamayabiliyor.
Mesela Snowman M200 uyum sağlamıştı ama 6 bakır borulu 3 fanlı 2 farklı markanın soğutucusu uymamıştı. Hepsinin braketi ve montaj yöntemi aynı ama boyut farklarından dolayı işlemciye temas etmeme durumu olabiliyor.
Ben normalde pahalı şeyleri önermem ama sizin aldığınız soğutucu ile aynı fiyat olduğu için önerdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı