i5 13500 alınır mı?

Wain

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu an RIŞX6600 ve i3-12100FLI sisteme sahibim ancak CS oynarken işlemci yetersiz geliyor. İşlemci onerisi istedigimde de i5-13500 cevabı aldım. Acaba işlemci gerektiren oyunlar için i5-13500 alınır mı? 5000 TL bütçem var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız nedir ve işlemci soğutucusu olarak hangi modeli kullanıyorsunuz?

Birde RX 6600 ekran kartına sahipsiniz galiba, yanlış yazımdan dolayı netleştirmek istedim.
Ayrıca sistemi hangi çözünürlükte kullanacaksınız?
2K'da kurtarır yine ama 1080p'de kullanılacaksa; oyun içi ayarlar, ultra grafiklelere alınsa dahi az bir miktar darboğaz yaşanacağını düşünüyorum yani ciddi bir performans düşüklüğü yaşanılamaması gerektiğini tahmin ediyorum. Düşük ve orta grafiklere kesinlikle getirmeyin, aksi takdirde ciddi bir performans kaybı yaşarsınız.

Son düzenleme:
Arkadaşlar şu an RIŞX6600 ve i3-12100FLI sisteme sahibim ancak CS oynarken işlemci yetersiz geliyor. İşlemci onerisi istedigimde de i5-13500 cevabı aldım. Acaba işlemci gerektiren oyunlar için i5-13500 alınır mı? 5000 TL bütçem var.

Alınır ve CS2 de ciddi fark yaratır.Cache belleği ve çekirdek sayısı çok daha iyi.İşlemcinin gücünü kullanmak için orta ve ya düşük ayarlarda oynarsanız fps değeriniz biraz daha yükselecektir.CS2 optimizasyon özürlüsü bir oyun olduğu için 9800xD işlemciyle bile stabil fps alamazsınız.Ayrıca 13500 daha sıcak çalışacağı için güzel bir hava soğutucusu ile kullanmanızı öneririm.

Anakartınız nedir ve işlemci soğutucusu olarak hangi modeli kullanıyorsunuz?

Birde RX 6600 ekran kartına sahipsiniz galiba, yanlış yazımdan dolayı netleştirmek istedim.
Ayrıca sistemi hangi çözünürlükte kullanacaksınız?
2K'da kurtarır yine ama 1080p'de kullanılacaksa; oyun içi ayarlar, ultra grafiklelere alınsa dahi az bir miktar darboğaz yaşanacağını düşünüyorum yani ciddi bir performans düşüklüğü yaşanılamaması gerektiğini tahmin ediyorum. Düşük ve orta grafiklere kesinlikle getirmeyin, aksi takdirde ciddi bir performans kaybı yaşarsınız.
oyunu 1280x960 cozunurlukte oynuyorum ve evet ekran kartım rx 6600 :)

Alınır ve CS2 de ciddi fark yaratır.Cache belleği ve çekirdek sayısı çok daha iyi.İşlemcinin gücünü kullanmak için orta ve ya düşük ayarlarda oynarsanız fps değeriniz biraz daha yükselecektir.CS2 optimizasyon özürlüsü bir oyun olduğu için 9800xD işlemciyle bile stabil fps alamazsınız.Ayrıca 13500 daha sıcak çalışacağı için güzel bir hava soğutucusu ile kullanmanızı öneririm.
bunun yerine a520m ve r5 5600 alsam daha iyi performans alırmıyım cs için?

@Wain
Darboğaz oranı o çözünürlükte biraz daha artacaktır. 1080p de bile AAA oyunlarda idare edilirdi ama 960 pikselde işler daha da zorlaşıyor. Soruma yanıt henüz alamadım
Ancak şunu da sorayım, yükseltme için maksimum bütçeniz nedir yardımcı olmaya çalışayım size fikir babında.

oyunu 1280x960 cozunurlukte oynuyorum ve evet ekran kartım rx 6600 :)

bunun yerine a520m ve r5 5600 alsam daha iyi performans alırmıyım cs için?

13500 rakibi 7500f olurdu,5600 değil.Bütçe varsa AM5 ve DDR5 platformuna geçiş yapabilirsiniz.5600 alırsanız anakart değişmek zorunda kalırsınız.Öyle olursa dediğim gibi AM5 işlemci,anakart ve DDR5 ram alırdım.Şu anki imkanlarınızda anakartınıza 12.,13. ve 14.nesil Lga 1700 olan Intel işlemciler takabilirsiniz.Bütçe düşükse 13500 işlemci ve güzel bir hava soğutma alıp geçebilirsiniz.Stok fan ile o işlemci kullanılmaz.

@Wain
Darboğaz oranı o çözünürlükte biraz daha artacaktır. 1080p de bile AAA oyunlarda idare edilirdi ama 960 pikselde işler daha da zorlaşıyor. Soruma yanıt henüz alamadım
Ancak şunu da sorayım, yükseltme için maksimum bütçeniz nedir yardımcı olmaya çalışayım size fikir babında.
5500 tl var suan butce olarak. Ya ryzen 5600 gibi bir işlemci alıp yanında anakartıda değiştireceğim yada anakartı değiştirmeden intel işlemcimi yukseltecegim.(ANAKART=Asus H610M-K)

5500 TL var şu an bütçe olarak. Ya Ryzen 5600 gibi bir işlemci alıp yanında anakartıda değiştireceğim ya da anakartı değiştirmeden Intel işlemcimi yukseltecegim.(ANAKART = ASUS H610M-K)

13500 al sıkıntılarını çözecektir. Yanına bir hava soğutucu da lazım. 13500 çok daha iyi bir işlemci.

Geri
Yukarı