i5 13th ve RTX3060 Ti sıcaklık değerleri normal mi?

byemrekr

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba herkese, geçtiğimiz ay Vatan'dan bir sistem topladım özellikleri şunlar;
Intel Core i5 13th.
32 GB RAM 3200 MHz.
Zotac 3060 Ti.
1 TB M.2 SSD.
PC boştayken hocam işlemci 40-50 derece arası ekran kartı ise 37 ile 42 arası seyrediyor, bu sıcaklık normal midir sizce? Sürekli elektrik kesintisi oluyor deprem bölgesinde yaşıyorum sisteme bir zararı oluyor mudur acaba? Oyun oynarken mesela NFS Unbound CPU ve GPU sıcalığı 80-85'i buluyor, yük altındaki değerleri de bunlar hocam. Malumunuz yaz ayındayız boşta ki ve yük altında ki değerleri normal mi diye sormak istedim, şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boştaki sıcaklıklar gayet normal hocam, zaten havalar sıcak bir de sizin nerede yaşadığınıza göre de değişiklik gösterebilir tabii. Endişe edilecek bir şey yok. Tabi yükte 80-85 derece biraz fazla ama kasanız hava almayan bir yerdeyse yada soğutmayı pek iyi değilse çok da sorun olacağını sanmıyorum. Biraz ilerleyen zamanlarda soğutmanızı düzenleyebilirsiniz.

Eğer stok soğutucu ise işlemci boşta o dereceler çalışıyor. Yük altında ise yüksek CPU gücü isteyen oyunlarda 80 90 dereceleri görebilir.

Ben de 3060 var boşta 35/40 derece arası yükte 60 65 arası çalışıyor.

Ekran kartı için 80 derece pek normal değil. 13th demek ne demek onu anlamadım. 13400 mü 13600 mü arasında dağlar kadar sıcaklık ve güç farkı var.

Eğer stok soğutucu ise işlemci boşta o dereceler çalışıyor. Yük altında ise yüksek CPU gücü isteyen oyunlarda 80 90 dereceleri görebilir.

Ben de 3060 var boşta 35/40 derece arası yükte 60 65 arası çalışıyor.

Hangi 3060 o MSI mi 3 fanlı olandan.

Hocam ekran kartı olarak Zotac 3060 Ti Twin Edge var, işlemci de 13400F. İşlemcinin fan hızını kontrol edebiliyorum ama ekran kartını ayarlayamıyorum. Meraj ettiğim bir konu daha var Kahramanmaraş'ta yaşıyorum sürekli elektrik kesilip duruyor bunun PC'ye bir zararı olur mu?

Hocam sıvı soğutma aldım işlemci sıcaklığı 40 derece düştü. Aldığımdan beridir reset atıyor PC kendine çözemedim. Birdaha vatandan bir şey almam.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı