i5 14400F RTX 4070S düşük FPS

oreoPC

Centipat
Daha fazla  
5 gün önce RTX 4070 Super i5-14400F ile bir bilgisayar satın aldım. İlk gün aldığımda 500 FPS falan veriyordu şimdi girdiğimde 350, insanların olduğu bir yere girince ise 200'e bile düşüyor. Arkadaşımda ise aynı işlemci ama RTX 4060 Ti ekran kartlı bilgisayar var ama sabit 400FPS veriyor. Tüm sürücüler güncel, ayarlarımız da aynı. Çözümü olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
4070ti Super'li sistemi de ben dizdim fakat aynı sorun bende de var. 220-300 arası fps alıyorum ve çok saçma. Sebebini bulabilmiş değilim..

4070 Ti Super'li sistemi de ben dizdim fakat aynı sorun bende de var. 220-300 arası FPS alıyorum ve çok saçma. Sebebini bulabilmiş değilim.

Valorant oynarken düşüyordu ayarlardan her şeyi en düşük yaparken oyunu tek çekirdeğe ayarlamışım diğer çekirdeklerede ayırınca düzeldi.

Valorant oynarken düşüyordu ayarlardan her şeyi en düşük yaparken oyunu tek çekirdeğe ayarlamışım diğer çekirdeklerede ayırınca düzeldi.
Hocam o dediğiniz şeyi nasıl yapacağım acaba? Pek bilgi sahibi değilim de bu konularda. Ya da cpu gpu paylaşım oranını ayarlayabileceğimiz bir şey var mı ?

Hocam o dediğiniz şeyi nasıl yapacağım acaba? Pek bilgi sahibi değilim de bu konularda. Ya da cpu gpu paylaşım oranını ayarlayabileceğimiz bir şey var mı ?
Paylaşım oranı oyundan oyuna değişir, ayarlanıyor mu bilemiyorum fakat sanmam.
Oyun ayarlarından grafik ayarlarına girip çözünürlüğün olduğu sekmede en üstteki ayarı açık tutunuz. Ayar sizin işlemcinizin tüm çekirdeklerini kullanmasını sağlar.

Merhaba acaba sorunu çözebildiniz mi? Benim ki de RTX 4070 i5 14400f ben de 210-310 fps arası alıyorum. Geçen gün bana sormuştunuz.Ben hala çözemedim.

Merhaba acaba sorunu çözebildiniz mi? Benim ki de RTX 4070 i5 14400f ben de 210-310 fps arası alıyorum. Geçen gün bana sormuştunuz.Ben hala çözemedim.
Merhabalar, ram, ekran kartı, ssd kontrolünü yaptırdım, yarın bilgisayarcı işlemci ve anakarta bakacak, anakarttan şüpheleniyorlar. İmkanınız var ise donanımsal kısmı kontrol ettirin. Yazılımsal ise format ve güncellemeler bi tık daha basit duruyor.

Merhabalar, ram, ekran kartı, ssd kontrolünü yaptırdım, yarın bilgisayarcı işlemci ve anakarta bakacak, anakarttan şüpheleniyorlar. İmkanınız var ise donanımsal kısmı kontrol ettirin. Yazılımsal ise format ve güncellemeler bi tık daha basit duruyor.
Eğer iyi bir sonuç alırsanız yazabilir misiniz?Ona göre bende vatan bilgisayarla konusurum oradan toplattım.

Merhaba, ben de aynı sistemden dizdim. Ben de aynı sorunla karşılaştım. Forumları gezerken rastladım. Durumu çözebildiniz mi? Çözdüyseniz nasıl çözdünüz acaba? İyi akşamlar diliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı