Çözüldü i5 2400 HD 6750 sistemde Assetto Corsa kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

ilker4635

Centipat
Daha fazla  
Ben yeni Assetto Corsa indirdim ve sistemim minimum sistem gereksinimlerinden yüksek olduğu halde Online'de kasıyor ayarları en düşüğe çektiğim halde aşırı kasıyor bazı yerlerde okuduğuma göre ayarları en düşüğe çekmek işlemciye yük bindiriyormuş. Bende de öyle oldu oyun yukarıda CPU: 100 diye uyarı veriyor. Bana sistemim için detaylı grafik ayarı önerir misiniz?
Sistemim;
CPU; i5 2400 3.10GHz.
GPU: AMD Radeon HD 6750 GDDR5 1GB 128Bit.
RAM: 8 GB 2300MHz.
PSU: 500Watt.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Maksimum ayarlara aldım Online'de yanımda 2 3 kiş varken kasmıyor 35-40 FPS alıyorum ama pit atıp kalabalığa girince feci şekilde kasmaya başlıyor internetdede sıkıntı yok 19MS.

1440*900 75hz monitörüm bu çözünürlüğü destekliyor. Ayarları maksimuma alınca uyarı vermedi ama kasmaya devam etti. Pit dışındayken 2-3 kişi iken aldığım FPS biraz yükseldi.
Sorunun çözümü belli, işlemci yetmiyor. Kalabalığa girince işlemci yüke giriyor fakat işlemci yetişemiyor o da FPS düşüklüğüne neden oluyor.
Oyun içi değerlerinizi belirtin. Ek olarak DDU yapın;

Oyun içi değerlerinizi belirtin. Ek olarak DDU yapın;
En düşük ayarlarda offlinede 25 fps.Online pit atınca ve kalançbalık ortama girince 5 fps ye kadar düşüyo oynanmaz hale geliyo

MSI Afterburner ile CPU ve GPU ısısını ve kullanımını, RAM kullanımını SS olarak atın.
Ekran Görüntüsü (111).png
Ekran Görüntüsü (110).png

Grafik ayarlarını yükseltin, orta ya da yüksekte sonuç ne durumda?

Maksimum ayarlara aldım Online'de yanımda 2 3 kiş varken kasmıyor 35-40 FPS alıyorum ama pit atıp kalabalığa girince feci şekilde kasmaya başlıyor internetdede sıkıntı yok 19MS.
Online'da işlemciye daha fazla yük biner, o yüzden daha az FPS alıyor olması normal. Çözünürlüğünüz nedir? Ayrıca konuda CPU 100 diye uyarı veriyormuş, burada işlemci yetmiyor da olabilir.

1440*900 75hz monitörüm bu çözünürlüğü destekliyor. Ayarları maksimuma alınca uyarı vermedi ama kasmaya devam etti. Pit dışındayken 2-3 kişi iken aldığım FPS biraz yükseldi.

Son düzenleme:

Sorunun çözümü belli, işlemci yetmiyor. Kalabalığa girince işlemci yüke giriyor fakat işlemci yetişemiyor o da FPS düşüklüğüne neden oluyor.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı