Merhabalar şu anki dolar kuru çok yüksek olduğu için ikinci el parçalarla kendi eski PC mi yükseltmeye karar verdim. Ama bu sefer tereddütte kaldım sistemim:
i5 2400
Faxconn H61
4 GB 1333 MHz tek modül
300W güç kaynaklı eski bir kasa
500W hard disk
Sistemim böyle 1500 TL aşmayacak şekilde olabilecek en iyi parçaları koyun lütfen. Ekran kartı kasa güç kaynağı ve RAM ve SSD eksik.
Merhabalar şu anki dolar kuru çok yüksek olduğu için ikinci el parçalarla kendi eski PC mi yükseltmeye karar verdim. Ama bu sefer tereddütte kaldım sistemim:
i5 2400
Faxconn H61
4 GB 1333 MHz tek modül
300W güç kaynaklı eski bir kasa
500W hard disk
Sistemim böyle 1500 TL aşmayacak şekilde olabilecek en iyi parçaları koyun lütfen. Ekran kartı kasa güç kaynağı ve RAM ve SSD eksik.
İkinci el i7-2600/K alın, 4 ya da 8GB RAM daha ekleyin, RX 570 ekran kartı alın. Bir de güç kaynağı yeterli gelmeyecektir o yüzden 500W 80+ bir güç kaynağı almalısınız.
''500W hard disk'' yazmışsınız. Yanlış yazdınıız sanırım. Anakart destekliyorsa en azından 120GB da bir SSD alıp içine Windows 10 kurarsanız gayet iyi bir sistem olur.
Ama ben olsam direk bu sistemi satar, para ekler yenisini alırdım açıkçası. Eski bir sistem, yine de güçlü bir hale getirilebilir ama size bir süre sonra yetmezse ve güncellemek isterseniz o zaman zaten satmak zorundasınız çünkü sistem sonuna kadar güncellenmiş. Ama yeni sistem alırsanız öyle olmaz.
1500 TL bütçeniz varsa elinizdeki sistemi satıp 2000 TL'ye Ryzen 1200 ve GTX 960'lı ikinci el sistem alabilirsiniz. Araştırma yaparak RX 570 bile takabilirsin.
Anakart ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
RAM Bellek ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
Güç Kaynağı ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'da
Toshiba TR200 240GB 555MB-540MB/s SATA3 2.5" 3D Nand SSD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Dark Sentinel 3x Kırmızı LED Fan, USB3.0, Full Akrilik Yan en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
Eğer yukarıdaki arkadaşın dediği gibi ikinci el sistem bakmak istemiyorsan o bütçeye yapabileceğin en iyi şey ekstra 4 ya da 8 GB RAM + SSD + 500W 80+ PSU + RX 560/GTX 1050 almak olur.
Elindeki anakart GTX 750 ve sonrası ekran kartlarını desteklemiyor, önceden bios güncellemesi ile çözülüyordu ama Foxconn internet sitesi kapandı bios sürümü çekilmiyor.