i5 2410M sisteme SSD ve RAM yükseltmesi

murrat256

Decapat
Yardımcı olabilecek arkadaşlarım uzmanlarım abilerim kardeşlerim olursa sevinirim. Bilgisayarımın özelliklerini resimlerle belirteceğim. Bu bilgisayara yeni RAM ve SSD takarsam performansında düzelme olur mu? CPU-Z programından bakınca bilgisayarın 4 slotlu olduğu gözüküyor. Ben içindeki RAM'i çıkartıp 2 adet yeni RAM takmak istiyorum. Eğer etkili olacağını düşünüyorsanız hangi RAM takmam gerekir bu bilgisayara? Uyumlu RAM'i ve SSD'yi bulmama yardımcı olursanız daha da çok sevinirim :) Normal kullanımdaki kasmaları ve online oyunlardaki FPS sorunları hafifler mi düzelir mi diye merak ediyorum saygılar sevgiler :)

bilgisayar.jpg
ekran1.jpg
memory.jpg

cpuzzz spd.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD gücüne güç katmaz, sadece dosya okuma hızını artırır. Hızlanma hissedersiniz ancak performans artışı değil.
Dizüstü bilgisayarlar için RAM önerisi en sağlıklı şu şekilde olacaktır. Mevcut RAM'lerinizi sökün, üzerindeki etiket bilgisini paylaşın, aynı özelliklere sahip daha yüksek kapasiteli ürünler önerilir. Böylece uyum sorunu yaşamazsınız. Ancak bazı anakartlarda RAM boyutu sınırlaması mevcut oluyor. Sizin bilgisayarınız maksimum 8GB kadar destekliyor ve anakartınızda 1 adet 4GB takılı. Muhtemelen tek slotunuz olabilir (çok karşılaştığım bir durum). Öncesinde RAM slot sayınızı belirtin. Uygun özelliklerde DDR3 RAM (1,333 MHz) önerisinde bulunulacağından emin olabilirsiniz.

Cevap için teşekkür ederim, RAM bilgisini paylaşacağım. Halihazırda bulunan RAM çıkarılıp 2x4 GB RAM takılınca performansta artış olur mu ?

Bilgisayardan aslında fazla bir beklentim yok sadece oyun oynarken ve internette gezinirken can sıkmamasını kasılma olmamasını istiyorum. LOL en düşük ayarlarda tüm özellikler kapalı oynuyorum FPS 160' larda fakat ekrana karakter girince 50'lere bir kaç karakter girince 5'lere kadar düşüyor bunun olmamasını istiyorum. İnternette 3-4 sekme açınca bilgisayar kasılmaya başlıyor bunun gibi sorunlar düzelir ümidiyle bu işe kalkıştım. Cevap ve öneriler için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı