i5 2500K'lı sisteme hangi ekran kartını takabilirim?

bilalatli1

Hectopat
Elimde düşük bir sistem var satamıyorum. O yüzden yükseltmeye karar verdim. Sistemim şöyle LGA 1155 destekleyen eski gigabate in bir anakartı (şu an bulamadım o yüzden tam modelini yazamayacağım), i5 2500K 3.8 GHz işlemci, HD7700 series ekran kartı, 350 Watt PSU, 16 GB 1333 MHz RAM'im var. Buna AMD Radeon RX580 8 GB takmak istiyorum. Darboğaz yapar mı? Ne kadar güç kaybı yaşarım acaba? Ayrıca 350 Watt'ın yetmeyeceğini biliyorum kaç önerirsiniz?

Şimdi madem güncelleme yapıyorsunuz en azından 500W 80+ bir PSU almalısınız. Stok halde özellikle Multiplayer oyunlarda darboğaz olacaktır, bunu azaltmak için oyun ayarlarını yükseltmelisiniz. İmkanınız varsa OC yapabilirsiniz. RX 580 8GB seçilebilir bir de GTX 1650 Super'e göz atın derim.

Elimde düşük bir sistem var satamıyorum. O yüzden yükseltmeye karar verdim. Sistemim şöyle LGA 1155 destekleyen eski gigabate in bir anakartı (şu an bulamadım o yüzden tam modelini yazamayacağım), i5 2500K 3.8 GHz işlemci, HD7700 series ekran kartı, 350 Watt PSU, 16 GB 1333 MHz RAM'im var. Buna AMD Radeon RX580 8 GB takmak istiyorum. Darboğaz yapar mı? Ne kadar güç kaybı yaşarım acaba? Ayrıca 350 Watt'ın yetmeyeceğini biliyorum kaç önerirsiniz?
Rx 560 daha az darboğaz yapcaktır.

Şayet bütçeniz var ise 600W 80+ veya daha üstü PSU alın. Yanına da Bütçeniz varsa 1650 Super, RX 580 hatta belki 1660 bile alınabilir. Evet darboğaz olacak ama madem yenileyeceksiniz parçaları, o zaman bir süre idare edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı