i5-3210M Turbo Boost Çalışmıyor

vakkoyun

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba,

Forumda yeniyim ve ilk konum. Elimde eski nesil bir dizüstü bilgisayar var.
Lenovo G500, işlemcisi i3 3110M. Bu işlemcide Turbo Boost özelliği yok.
i5 3210M işlemci satın alarak upgrade yaptım. Bu işlemci temelde 2.5 GHz, Turbo'da 3.1 GHz çıkması gerekiyor.
Birçok ayar denedim fakat çözüm bulamadım. Güç ayarları ile alakalı bir durum değil, o kadar anlıyorum bilgisayardan.
Anakart desteklemiyor olabilir diye düşündüm fakat aynı dizüstü bilgisayarı i5, i7'li modellerle geliyor zaten. Lütfen destek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba,

Forumda yeniyim ve ilk konum. Elimde eski nesil bir dizüstü bilgisayar var.
Lenovo G500, işlemcisi i3 3110M. Bu işlemcide Turbo Boost özelliği yok.
i5 3210M işlemci satın alarak upgrade yaptım. Bu işlemci temelde 2.5 GHz, Turbo'da 3.1 GHz çıkması gerekiyor.
Birçok ayar denedim fakat çözüm bulamadım. Güç ayarları ile alakalı bir durum değil, o kadar anlıyorum bilgisayardan.
Anakart desteklemiyor olabilir diye düşündüm fakat aynı dizüstü bilgisayarı i5, i7'li modellerle geliyor zaten. Lütfen destek.
Turbo boostu açtınız değilmi ve bende i5 3230m işlemciyi kullanıyorum chrome de gezerken 2.6 ghz olması gerekirken normalde 2.1 de geziyor oyunda 3.0 a çıkıyor

Turbo boostu açtınız değilmi ve bende i5 3230m işlemciyi kullanıyorum chrome de gezerken 2.6 ghz olması gerekirken normalde 2.1 de geziyor oyunda 3.0 a çıkıyor
Yanıtınız için Teşekkürler,
Gerekli yükü veriyorum ama 2.5 üstüne çıkmadı bende yeni nesil bir oyuncu leptopu daha var aynı işlemi yapıyorum ikisinde'de yeni nesil olan 2.4 ghz den 3.5 ghz çıkıyor ama eski nesil olan çıkmıyor.
Acaba bios'da bir ayarımı var girdimde çok eski bi bios anlamadım.

Yanıtınız için Teşekkürler,
Gerekli yükü veriyorum ama 2.5 üstüne çıkmadı bende yeni nesil bir oyuncu leptopu daha var aynı işlemi yapıyorum ikisinde'de yeni nesil olan 2.4 ghz den 3.5 ghz çıkıyor ama eski nesil olan çıkmıyor.
Acaba bios'da bir ayarımı var girdimde çok eski bi bios anlamadım.
Bios güncelleyin orda cpu sanallaştırma gibi bişi olması lazım.

@oguzhnsrmn kanka bendede i5-3230m var turbo boost a hayatım boyunca hiç geçtiğini görmedim ayarı biosta da yok ben nasıl açıcam bunun ayarını artık oyunlarda özellikle yeterli kalmıyor i5-3230m bari turbo boost açılsa mesela valorant da deniyorum ayarları yükseğe alıp işlemciye yük bindireyim geçsin turboya diye yok abi bana mısın demiyor işlemci.2.6 ghz sabit çalışıyor sadece.Bu arada resim kalitesi yüzünden üzgünüm telden çektim resmi 72 derecede stress testte sabit şekilde kaldı işlemci zaten HwMonitör de de görünüyor sıcaklığı.Böyle bir durumda iken bile bana mısın diyip 2.6 yı geçmeye buyurmadı işlemci bi çaresi varsa söylersen memnun olurum :)

Dosya Ekleri

• dce52ac5-b7d7-4464-9310-d4de2c3d0a58.jpg
    dce52ac5-b7d7-4464-9310-d4de2c3d0a58.jpg
    223,4 KB · Görüntüleme: 84
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı